Parlamentul indonezian adoptă o lege antiteroristă mai dură, după atacurile recente

Publicat:

Parlamentul indonezian a adoptat vineri o lege antiteroristă mai dură, la aproape două săptămâni după atacuri sinucigaşe comise de două familii în oraşul Surabaya, din provincia Java de est, informează dpa, potrivit agerpres.

Noua lege antiteroristă permite pronunţarea unor sentinţe mai lungi pentru infracţiuni de terorism şi deschide calea pentru autorităţi de a urmări în justiţie cetăţenii care au luptat alături de grupuri extremiste în străinătate.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

Ea conţine de asemenea dispoziţii ce permit implicarea armatei indoneziene în lupta împotriva terorismului.

Două familii, inclusiv copii mici, au comis atentate sinucigaşe în trei biserici din Surabaya pe 13 mai şi la sediul poliţiei de acolo în ziua următoare.

Citește și : Macron va acţiona împreună cu Putin în vederea implementării unor ”iniţiative comune” în dosarele iranian, sirian şi ucrainean

Cel puţin 18 persoane au fost ucise, inclusiv familia formată din şase persoane care a atacat bisericile şi patru membri ai aceleiaşi familii care au detonat bomba la sediul poliţiei.

Apelurile către parlament de a adopta proiectul de lege s-au intensificat după atacuri, dar activişti pentru drepturile omului au avertizat că atribuţii contrateroriste necontrolate ar putea reduce libertăţile.

Poliţia a declarat că atacurile au fost comise de membri ai grupului Jemaah Ansharud Daulah, ai cărei lideri au jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

19 ucraineni, au trecut ilegal frontiera. Toți imigranții au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova 

19 ucraineni, au trecut ilegal frontiera. Toți imigranții au solicitat azil pe teritoriul R. Moldova Polițiștii de frontieră din Direcția regională SUD au înregistrat 10...

De ce a căzut pilonul pe bd. Moscova din Chișinău? 

De ce a căzut pilonul pe bd. Moscova din Chișinău? Pilonul căzut sâmbătă pe bulevardul Moscova din capitală a fost doborât în urma unei manevre...

Premierul chinez Li Qiang, într-o vizită de patru zile în Rusia şi Belarus

Premierul chinez Li Qiang, într-o vizită de patru zile în Rusia şi Belarus Premierul chinez Li Qiang efectuează vizite în Rusia şi Belarus în această...

O ușoară ieftinire a benzinei și motorinei

O ușoară ieftinire a benzinei și motorinei

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.