Parlamentul israelian amână votarea bugetului de stat pentru a evita dizolvarea

Publicat:

Parlamentul israelian a adoptat luni seara un proiect de lege ce permite amânarea votării bugetului de stat, dar mai ales evitarea de noi alegeri anticipate, informează AFP , potrivit agerpres.

Victorios în alegerile legislative din martie, partidul de dreapta Likud al premierului Benjamin Netanyahu a format un guvern de unitate cu formaţiunea de centru Albastru-Alb a lui Benny Gantz, pentru a depăşi cea mai lungă criză politică din istoria Israelului.


Citește șl: Grecia redeschide școlile în 7 septembrie, cu elevii obligaţi să poarte măşti

Acordul de coaliţie dintre cele două partide prevedea că guvernul va vota un buget pe doi ani, dar Likud a propus votarea a două bugete, alternativă refuzată de formaţiunea politică a lui Gantz.

Premierul Benjamin Netanyahu a anunţat duminică seară că a acceptat o propunere de compromis din partea parlamentarului din coaliţie Zvi Hauser de amânare a adoptării bugetului, evitându-se astfel o nouă criză politică care ar fi condus la organizarea de alegeri anticipate pentru a patra oară în mai puţin de doi ani.

Bugetul de stat trebuia să fie adoptat înainte de 25 august. Luni seara, parlamentarii israelieni au votat amânarea cu 120 de zile a adoptării bugetului fără însă ca fondul neînţelegerilor dintre Netanyahu şi Gantz să fie soluţionat.

Citește șl: Italia începe testarea pe voluntari a unui potenţial vaccin anti-COVID-19

În această nouă saga care a ţinut atenţia presei israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a fost acuzat de analişti că urmăreşte destrămarea coaliţiei pentru a provoca noi alegeri şi a forma un guvern fără Benny Gantz.

Conform celor mai recente sondaje, Likud rămâne pe primul loc în intenţiile de vot, în timp ce partidul lui Gantz se duce în jos, iar Yesh Atid (centru-stânga) şi Yamina (dreapta radicală) cresc în preferinţele publicului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.