X

Parlamentul libanez a acordat votul de încredere noului cabinet condus de Hassan Diab

Parlamentul libanez a acordat marţi votul de încredere noului cabinet condus de Hassan Diab, într-o şedinţă desfăşurată pe fundalul protestelor antiguvernamentale care continuă încă din toamna trecută, relatează AFP şi Reuters, scrie agerpres.

Un număr de 63 de deputaţi din cei 84 prezenţi au votat în favoarea noii echipe guvernamentale, în timp ce 20 s-au pronunţat împotrivă şi unul s-a abţinut.

Citește și : Hassan Rohani: ‘SUA nu suportă victoria Republicii islamice!’

O prioritate a cabinetului Diab este combaterea profundei crize financiare cu care se confruntă Libanul, notează Reuters.

Noul guvern libanez sub conducerea lui Diab, fost ministru al educaţiei, a fost anunţat la 21 ianuarie, după ce mişcarea şiită Hezbollah şi aliaţii săi au căzut de acord asupra structurii executivului, după săptămâni de discuţii asupra diferitelor portofolii ministeriale. Noul premier a promis că guvernul său va face tot posibilul pentru a răspunde revendicărilor protestatarilor, care solicită o revizuire a sistemului politic actual.

Protestele antiguvernamentale au izbucnit în Liban pe 17 octombrie anul trecut, iar după două săptămâni premierul Saad Hariri a demisionat.

Citește și : Parlamentul Macedoniei de Nord a ratificat aderarea la NATO

Tags: cabinetHassan DiabHezbollahLibanpremier
Categorii: Sinteze