Parlamentul lituanian, primul for legislativ care cere interzicerea Jocurilor Olimpice pentru Rusia

Publicat:

Parlamentul lituanian a cerut vineri Comitetului Internațional Olimpic (CIO) și altor organisme sportive să interzică sportivilor ruși și belaruși să participe la competiții până când războiul din Ucraina se va încheia, criminalii de război vor fi urmăriți în justiție și se vor plăti despăgubiri, informează mediafax.

În moțiunea sa, Parlamentul a declarat că este sigur că orice victorie a sportivilor ruși sau belaruși la Jocurile Olimpice și în alte părți va fi exploatată în scopuri propagandistice de către guvernele de la Moscova și Minsk.


Citește și : Biden ignoră criticile vehemente ale Beijingului

Ucraina a condus un apel pentru a interzice sportivilor din Rusia și aliatul său apropiat Belarus de la Jocurile de la Paris 2024, după ce, în ianuarie, CIO a declarat că este deschis la includerea sportivilor ruși și belaruși ca neutrali.

În februarie, mai mult de 30 de țări, inclusiv Statele Unite, Marea Britanie și Franța, și-au promis sprijinul pentru o interdicție, pe care Rusia, la rândul său, a calificat-o drept “inacceptabilă”.

Parlamentul lituanian, care a adoptat moțiunea în unanimitate, a fost primul for legislativ național care a cerut o interdicție, potrivit Ministerului Educației, Științei și Sportului din această țară.

Săptămâna trecută, comitetele olimpice africane au adoptat o rezoluție de susținere a participării sportivilor la Jocurile Olimpice de vară de la Paris 2024 în calitate de neutri.

Citește și : Puterea din Venezuela leagă un acord cu opoziţia pentru ridicarea sancţiunilor

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.