Parlamentul Portugaliei va dezbate un proiect de lege ce interzice angajarea membrilor aceleiaşi familii în structurile puterii

Publicat:

Un proiect de lege care interzice angajarea membrilor aceleiaşi familii în cabinetele ministeriale a fost înaintat pentru dezbatere în Parlamentul Portugaliei, în condiţiile în care polemica asupra nepotismului în guvernul de la Lisabona a dus vineri la o nouă demisie, informează AFP, scrie Agerpres.

Joao Alexandre Ferreira Ruivo, membru al Secretariatului de Stat pentru Dezvoltare Regională căsătorit cu secretarul de stat pentru Cultură, Angela Ferreira, a demisionat din funcţie, a anunţat Jurnalul Oficial, fără a face alte precizări.


Citește și : Manifestații împotriva unei conferinţe a lesbienelor la Kiev

Mass-media locale fac legătura între această demisie şi polemica ce afectează în prezent guvernul socialist şi care a făcut ca partidul aflat la putere să propună un text de lege care să interzică angajarea membrilor uneia şi aceleiaşi familii în structurile puterii.

“Acest proiect, care are drept obiectiv de a introduce modificări în legislaţia asupra numirilor (în funcţie), a fost înaintat joi Comisiei parlamentare pentru Transparenţă”, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului parlamentar al Partidului Socialist (PS) din Portugalia.

Interdicţia va viza în cadrul uneia şi aceleiaşi familii rudele pe linie ascendentă, descendenţii, consorţii şi “rudele până la gradul al patrulea”, potrivit acestui proiect de lege al socialiştilor publicat pe website-ul lor.

Textul de lege, pe care aceştia din urmă doresc să-l vadă aprobat până în iulie, va fi aplicat “în toate cabinetele membrilor guvernului, în structurile de sprijin ale deputaţilor, ale municipalităţilor”, a anunţat PS.

Iniţiativa vine după acuzaţii lansate împotriva guvernului socialist, conform cărora acesta tolerează angajarea de membri ai uneia şi aceleiaşi familii în cadrul executivului, în condiţiile în care se apropie alegerile europene din mai şi cele legislative din octombrie.

“Familygate”, după cum a supranumit presa acest scandal, a dus deja la demisia, săptămâna trecută, a secretarului de stat pentru Mediu, Carlos Martins, ţintă a criticilor după ce şi-a angajat un văr ca adjunct al şefului său de cabinet.

Citește și : Judecătorii CPI au respins cererea pentru declanşarea unei anchete asupra conflictului din Afganistan

Guvernul portughez numără printre miniştrii săi un cuplu, din octombrie 2017, şi un tată cu fiica sa, de la mijlocul lui februarie.

Polemica a căpătat amploare după ce presa a descoperit mai multe alte legături de rudenie nu doar între membrii guvernului, ci şi în cadrul diferitor cabinete ministeriale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.