Parlamentul Rusiei înăspreşte pedepsele pentru infracţiuni comise în timpul mobilizării

Publicat:

Parlamentul Rusiei a aprobat marţi un proiect de lege pentru înăsprirea pedepselor pentru o serie de infracţiuni precum dezertarea, daune aduse proprietăţii militare şi nesubordonare dacă acestea sunt comise în timp de mobilizare militară sau situaţie de luptă, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Proiectul de lege, adoptat în a doua şi a treia lectură marţi de Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, survine în plină dezbatere în Rusia despre o posibilă mobilizare, un pas care ar putea escalada semnificativ conflictul din Ucraina.


Citește și : Criza energetică a declanşat o goană mondială după cărbune

“Până astăzi, Codul Penal rus nu conţinea concepte ca ‘mobilizare’ sau ‘operaţii de luptă’ ”, a afirmat Pavel Cikov, şeful firmei de avocatură Agora, care a reprezentat o serie de cazuri juridice importante în Rusia.

Potrivit unei copii a proiectului de lege, consultată de Reuters, capitularea voluntară ar deveni o infracţiune pentru personalul militar rus şi se va pedepsi cu 10 ani de închisoare.

Kremlinul a declarat săptămâna trecută că nu s-a discutat despre o mobilizare la nivel naţional pentru a susţine campania militară din Ucraina, la câteva zile după o contraofensivă surpriză ucraineană care a îndepărtat forţele ruse din aproape toată regiunea Harkov.

Totuşi, unii politicieni şi naţionalişti ruşi au cerut o mobilizare totală.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova a susţinut constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Citește și : Doneţk şi Lugansk cer anexarea la Rusia

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.