X

Parlamentul scoţian a fost EVACUAT după primirea câtorva colete suspecte

UPDATE: Parlamentul scoţian a fost evacuat marţi după ce un membru al legislativului de la Edinburgh a primit un pachet suspect, relatează Reuters, potrivit agerpres.

”Poliţia din Edinburgh s-a deplasat la parlamentul scoţian în jurul orei locale 11:35, marţi, 7 noiembrie, în urma descoperirii unui pachet suspect. Ca măsură preventivă, clădirea a fost evacuată şi căutările continuă ”, se arată într-o declaraţie a poliţiei.

Incidentul a fost confirmat şi într-o declaraţie a parlamentului scoţian, care a precizat că poliţia se află la sediul legislativului local din Edinburgh.

Citeşte şi: Atac armat cu lansatoare de rachetă şi grenade asupra unui post tv din Afganistan – FOTO

O sursă parlamentară a declarat pentru Reuters că în incident a fost implicat mai’ mult de un pachet suspect’, iar destinatarul a fost un membru al Partidului Conservator.

Corespondentul BBC în Scoţia, Andrew Kerr, a anunţat pe Twitter că pachete suspecte conţinând un praf de culoare albă au fost trimise parlamentarilor conservatori Liz Smith, Jamie Halcro-Johnston şi Edward Mountain.

Ştire iniţială: Un etaj întreg al Parlamentului scoţian din Edinburgh a fost evacuat după ce mai multe pachete suspecte au fost despoperite în interior.
Echipajele de urgenţă au sosit la locul incidentului şi au izolat perimetrul.

Potrivit The Mirror, o substanţă necunoscută, sub forma unui praf alb, a fost găsită într-o scrisoare adresată unui parlamentar.

Un membru al Partidului Laburist a postat pe Twitter că există trei astfel de colete suspecte, iar autorităţile au decis să închidă şi să evacueze toată clădirea.

Tags: pachete suspecteparlamentpraf albscotiascrisoare
Categorii: Diaspora