X

Parlamentul scoţian a fost ATACAT ‘brutal’ de hackeri

Parlamentul scoţian este miercuri ţinta unui atac cibernetic ‘brutal’, însă acesta nu a creat breşe în sistemele de apărare IT ale forului legislativ de la Edinburgh, transmite Reuters, potrivit agerpres.

”În acest moment nu există nicio dovadă care să sugereze că atacul a cauzat breşe în sistemele noastre de apărare; sistemele noastre IT continuă să fie deplin operaţionale. Utilizatorii trebuie să fie, totuşi, conştienţi că acest atac este în desfăşurare. Nu este neobişnuit ca atacurile cu forţă brută să dureze o perioadă de câteva zile şi de aceea este esenţial ca utilizatorii de cont IT să fie vigilenţi şi să raporteze orice probleme suspecte”, a menţionat parlamentul Scoţiei într-o declaraţie.

Hackerii care efectuează un atac ‘brutal’ încearcă în mod repetat să obţină acces la sistemele IT prin încercarea de diferite parole.

Ultimul atac cibernetic major din Marea Britanie, ‘WannaCry’, a avut loc în luna mai şi a afectat sute de mii de computere, perturbând sistemele informatice din peste 150 de ţări.

Tags: atac ciberneticEdinburghparlamentscotia
Categorii: Diaspora