Parlamentul se întrunește joi, 19 octombrie, în ședință plenară

Publicat:

 Pe ordinea de zi sunt incluse mai multe subiecte, printre care și dezbaterea moțiunii de cenzură asupra activității Guvernului Republicii Moldova, înaintată de deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

În acest sens, prim-ministrul Dorin Recean ar urma să vină în plen pentru a răspunde la acuzațiile lansate de opoziție.


Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

La fel, pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse pentru examinare două proiecte cu sigla UE – privind achizițiile în sectoarele energeticii, apei, transporturilor și serviciilor poștale, precum și consolidarea aspectelor privind infrastructurile pieței financiare. Totodată, deputații vor dezbate, în lectura a doua, rectificarea bugetului de stat, bugetului asigurărilor sociale de stat și fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul curent. Tot în lectura a doua, Parlamentul va examina denunțarea a trei acorduri cu CSI.

La fel, în ședința plenară de mâine Parlamentul urmează să aprobe numirea în funcția de director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării a Anei Revenco și încetarea calității de membru în Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor a lui Vitalie Miron.

Pe ordinea de zi se regăsesc și două proiecte de lege pentru armonizarea legislației naționale cu legislația UE în domeniul achizițiilor publice și privind utilizarea datelor din registrul cu numele pasagerilor. Totodată, în prima lectură, urmează a fi discutate proiectul Codului funciar și inițiativele legislative ce prevăd înăsprirea pedepselor pentru șoferii care conduc în stare de ebrietate și provoacă accidente rutiere.

Parlamentul urmează să ratifice trei acorduri de finanțare pentru ca beneficiarii din Republica Moldova să poată accesa granturi oferite de Comisia Europeană în cadrul Programului Interreg pentru proiecte destinate zonelor transfrontaliere. Pe agenda ședinței plenare figurează și audierea rapoartelor privind ajutoarele de stat acordate în Republica Moldova pentru anii 2020 și 2021.

Joi, 19 octombrie, ședința plenară a Parlamentului va începe la ora 10:00.

  Pe 5 octombrie, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a inițiat o moțiune de cenzură asupra activității Guvernului R. Moldova, condus de Dorin Recean.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

La scurt timp, deputatul PAS Radu Marian a spus că socialiștii și comuniștii au depus moțiune împotriva Guvernului chiar în ziua în care deputații trebuie să aprobe majorările salariale „Spor pentru Moldova” pentru circa 170.000 de cetățeni.

De asemenea, Dorin Recean a declarat că singura modalitate prin care răspunde moțiunii de cenzură înaintate de opoziția parlamentară este majorarea veniturilor cetățenilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.