Parlamentul suedez acordă guvernului puteri sporite în lupta împotriva epidemiei

Publicat:

Parlamentul suedez a adoptat joi un proiect de lege ce acordă temporar guvernului puteri sporite în lupta împotriva epidemiei de COVID-19, care a făcut deja peste 1.000 de victime în această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Legea, ce va fi în vigoare între 18 aprilie şi sfârşitul lunii iunie, acordă coaliţiei conduse de social-democraţi posibilitatea, printre altele, de a închide temporar întreprinderi, porturi şi aeroporturi sau de a limita adunările publice, fără a cere votul parlamentului.


Citește și : Putin amână parada militară de Ziua Victoriei

‘Este important ca guvernul să aibă acces la mai multe instrumente în lupta împotriva coronavirusului, dacă se vor dovedi necesare’, a declarat deputata social-democrată Kristina Nilsson în dezbaterea de joi din parlament.

Criticată o vreme de opoziţie, legea prevede că parlamentarii pot anula o măsură luată de guvern dacă o consideră inutilă.
În plus, executivul nu este autorizat să decreteze măsuri care restrâng drepturile garantate de Constituţie, fără acordul prealabil al parlamentului unicameral.

Până în prezent, Suedia a adoptat o abordare mai flexibilă decât alte state europene în faţa epidemiei, chemându-l pe fiecare cetăţean ‘să-şi asume responsabilităţile’ şi să urmeze recomandările autorităţilor sanitare.

Citește și : Dominic Raab: Marea Britanie va prelungi cu cel puţin trei săptămâni măsurile de izolare – VIDEO

Printre măsurile cele mai stricte adoptate se numără interzicerea adunărilor cu peste 50 de persoane şi a vizitelor la căminele de bătrâni.

Joi, guvernul a mai anunţat prelungirea cu o lună a interdicţiei călătoriilor considerate nenecesare în afara Uniunii Europene, conform unei decizii comune europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.