Parlamentul taiwanez pune piedici discuţiilor politice cu China

Publicat:

Parlamentul din Taiwan a ridicat vineri o barieră în calea oricăror acorduri politice cu China, notează DPA, potrivit agerpres.

Într-un amendament la “Actul care guvernează relaţiile dintre popoarele din zona Taiwan şi zona continentală”, parlamentarii au votat că orice acord politic cu China trebuie să fie aprobat de o majoritate parlamentară de trei pătrimi şi ratificat de alegători într-un referendum naţional.


Citeşte şi: Kim Jong Un s-a întors ‘foc şi pară’ de la Hanoi şi i-a pedepsit aspru pe cei vinovaţi de eşecul summitului cu americanii

Anterior, proiectele de acorduri aveau nevoie de o simplă majoritate parlamentară dacă erau necesare modificări legislative.

Taiwanul are propriul guvern din 1949, când naţionaliştii chinezi au fugit în insulă după ce au pierdut un război civil cu comuniştii. Beijingul consideră Taiwanul ca făcând parte din teritoriul său.

Politicieni ai Partidului Naţionalist Chinez (KMT) de opoziţie au afirmat recent că KMT va negocia un “acord de pace” cu Beijingul dacă ei s-ar întoarce la putere, stârnind preocupări asupra suveranităţii insulei.

Parlamentari ai Partidului Democrat Progresist la putere au declarat pentru DPA că măsura parlamentară vizează asigurarea unui “standard ridicat de monitorizare şi aprobare a oricăror discuţii politice trans-strâmtoare”.

Citeşte şi: Atac cu cuţitul în centrul Ierusalimului: Doi israelieni se zbat între viaţă şi moarte!

Potrivit amendamentului, cabinetul va trebui să prezinte parlamentului cu trei luni înainte o “evaluare a impactului constituţional şi politic” asupra oricăror negocieri propuse implicând chestiuni politice şi să primească aprobarea unei majorităţi de trei pătrimi înainte de începerea discuţiilor.

Legea se aplică tuturor acordurilor propuse care ar putea “afecta dreptul constituţional sau ar avea un impact politic major”, potrivit parlamentarilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală

Un copac imens, prăbușit în Parcul ”Ștefan cel Mare” din Capitală Un copac a căzut la pământ în Parcul Ștefan cel Mare, blocând complet un...

Piloții ucraineni de pe F-16 au fost nevoiți să schimbe dramatic modul în care zboară. ‘Vechile obiceiuri mor greu’

Piloții ucraineni de pe F-16 au fost nevoiți să schimbe dramatic modul în care zboară. 'Vechile obiceiuri mor greu' Piloții ucraineni de F-16 au fost...

O profesoară, accidentată mortal de ziua profesională. Șoferul era în stare de ebrietate

O profesoară, accidentată mortal de ziua profesională. Șoferul era în stare de ebrietate O profesoară în vârstă de 51 de ani şi-a găsit sfârşitul chiar...

Lucruri pe care le fac oamenii și le enervează la culme pe pisici

Lucruri pe care le fac oamenii și le enervează la culme pe pisici Pisicile sunt animale complexe și fascinante, cu o percepție unică asupra lumii....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.