X

Parlamentul tunisian aprobă remanierea guvernamentală

Parlamentul tunisian şi-a dat votul de încredere în noul guvern condus de premierul Youssef Chahed, în urma unei remanieri ce fusese criticată de preşedintele Béji Caid Essebsi, transmite AFP, potrivit agerpres.

Remanierea, despre care preşedintele Essebsi a declarat că a fost informat ‘în ultimul minut’, a fost aprobată cu majoritate absolută de voturi, în noaptea de luni spre marţi.

Citeşte şi: RĂZBOI în Fâşia Gaza! Sute de rachete trase spre Israel, care dă o replică nimicitoare – VIDEO

Noul guvern condus de Chahed, aflat în funcţie de peste doi ani – un record de longevitate după revoluţia din 2011-, este format din 13 miniştri. Titularii portofoliilor Internelor, Externelor şi Apărării au rămas aceiaşi.

Diferendul dintre preşedinte şi premier se intensifică odată cu apropierea alegerilor legislative şi prezidenţiale din 2019.

Citeşte şi: Un tânăr român a ridicat în picioare Parlamentul britanic – VIDEO

Numit de preşedinte, Youssef Chahed, în vârstă de 43 de ani, provine din partidul Nidaa Tounes, fondat de Béji Caid Essebsi, dar care este marcat de o luptă intensă pentru putere, în care este implicat şi fiul şefului statului, Hafedh Caid Essebsi.

După o revoluţie care a dus la alungarea preşedintelui autocrat Zine El-Abidine Ben Ali în 2011 şi a inspirat protestele Primăverii Arabe, Tunisia rămâne fragilizată de un şomaj persistent de peste 15% şi o inflaţie de 7,5%, care accentuează tensiunile sociale.

Tags: Béji Caid EssebsiNidaa TounesTunisiaYoussef Chahed
Categorii: Știrile zilei