Parlamentul Ucrainei aprobă apelul către țările străine de a interzice sportivii ruși și bieloruși

Publicat:

Verkhovna Rada, parlamentul Ucrainei, a aprobat un apel către guvernele străine prin care se propune interzicerea intrării pe teritoriul lor a sportivilor ruși și belaruși, informează insidethegames.

Zhan Beleniuk, medaliat cu aur la Jocurile Olimpice și membru al Parlamentului ucrainean, afirmă că moțiunea a fost aprobată în încercarea de a-i împiedica pe ruși și belaruși să participe la competițiile sportive internaționale, potrivit mediafax.


Citește și : Congresul Civic și-a anunțat candidatul la Primăria Chişinăului

Aceasta vine în semn de protest față de cele mai recente recomandări ale Comitetului Internațional Olimpic (CIO), în urma cărora sportivii din cele două națiuni au fost reintegrați în sportul mondial.

Acest lucru s-a întâmplat în condițiile în care aceștia au concurat ca persoane neutre, nu au susținut războiul din Ucraina și nu au fost afiliați cu armata.

Cu toate acestea, Ucraina este hotărâtă ca o interdicție totală să fie pusă în aplicare.

Aproape toate federațiile internaționale au urmat sfatul CIO, cu excepția World Athletics.

Președintele acestui organism, Sebastian Coe, membru CIO și dublu campion olimpic, este ferm convins că Rusia și Belarus nu ar trebui să participe și a declarat că “atletismul nu va fi de partea greșită a istoriei”.

O organizație care a adoptat o poziție diferită față de cea a World Athletics este Federația Internațională de Scrimă (FIE).

Luna trecută, la Campionatele Mondiale FIE de la Milano, ucraineanca Olha Kharlan, de patru ori medaliată olimpică, a fost eliminată din competiția feminină de sabie după ce a refuzat o strângere de mână cu adversara sa, rusoaica Anna Smirnova.

Ulterior, Biroul FIE a luat decizia de a ridica sancțiunea în urma unui apel al Federației ucrainene de scrimă.

O a doua rezoluție a Verkhovna Rada, parlamentul ucrainean, a cerut, de asemenea, guvernelor, CIO și federațiilor internaționale să condamne descalificarea inițială.

“Parlamentul, printre altele, a cerut Federației Internaționale de Scrimă: să anuleze complet descalificarea Olhei Harlan și să îi prezinte scuze oficiale; să aducă în fața justiției toate persoanele implicate în decizia de descalificare a Olgăi Harlan; să o descalifice pe viață pe atleta rusă Anna Smirnova pentru un act provocator contrar spiritului olimpic”, se arată într-o postare pe rețelele de socializare a lui Beleniuk.

Citește și : EXPLOZIE puternică la o fabrică din apropierea Moscovei

“Vom lupta întotdeauna pentru sportivii noștri, inclusiv la nivel parlamentar!”.

CIO i-a promis lui Kharlan un “loc de cotă suplimentar” pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dacă nu se califică.

De asemenea, FIE și-a relaxat regulile privind strângerea de mână de după meci între sportivi, aceasta nemaifiind obligatorie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv

Trei morţi, între care un copil, în urma unei lovituri ruseşti în oraşul ucrainean Mikolaiv Cel puţin trei persoane, între care un copil, au fost...

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork

Rusia revendică cucerirea satului Iurivka, în estul Ucrainei, într-un asalt vizând localitatea Niu Iork Rusia revendică vineri cucerirea unui nou sat, Iurivka, în estul Ucrainei,...

Zelenski, interviu despre când pleacă din funcția de președinte

Zelenski, interviu despre când pleacă din funcția de președinte Președintele ucrainean Vladimir Zelenski, într-un interviu pentru BBC publicat pe 19 iulie, a răspuns la întrebarea...

Șeful NATO: Europa trebuie să se pregătească pentru 10 ani de război în Ucraina

Șeful NATO: Europa trebuie să se pregătească pentru 10 ani de război în Ucraina Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat că aliații NATO...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.