X

Parlamentul ungar pune pe agendă votarea aderării Suediei la NATO

Parlamentul ungar a inclus pe ordinea sa de zi pentru lunile iunie şi iulie, fără o dată precisă, aprobarea aderării Suediei la NATO, transmite agenţia EFE, potrivit agerpres.

Votarea privind aderarea Suediei a fost înregistrată pe site-ul Parlamentului pentru sesiunile din iunie şi iulie, a relatat joi presa locală, adăugând că pe ordinea de zi nu este specificată ziua votului.

Citeşte şi:‘Doppelganger’, campania rusă de dezinformare denunțată de Franța – Black News

Sesiunea actuală durează până vineri, după care parlamentul se va reuni două săptămâni mai târziu, astfel că postul privat de televiziune ATV estimează că deputaţii s-ar putea pronunţa asupra proiectului de lege cu puţin timp înainte de summitul NATO de la Vilnius din 11 iulie.

Ungaria, alături de Turcia, este singurul membru NATO care nu a ratificat până în prezent aderarea Suediei la alianţă.

Citeşte şi: Presa liberă a Moldovei nu reprezintă tabloul roz imaginat de Bruxelles – Black News

Guvernul ultranaţionalistului Viktor Orban a justificat întârzierea prin criticile suedeze legate de deriva valorilor democratice din ţara central-europeană, aminteşte EFE.

Comisia Europeană (CE) menţine îngheţate 22 de miliarde de euro din fondurile comunitare către Budapesta cât timp nu se demonstrează că guvernul maghiar asigură că programele de utilizare a acestora respectă Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale.

Tags: Carta Europeană a Drepturilor FundamentaleComisia Europeană (CE)NATOparlamentSuediaUngariaViktor Orban
Categorii: DiasporaU.E.