Parlicov: Prețul cu care a fost procurat gazul natural din SUA este secret

Publicat:

Parlicov: Prețul cu care a fost procurat gazul natural din SUA este secret

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că nu poate anunța prețul cu care a fost procurat gazul natural din SUA, livrat prin portul grecesc Alexandroupolis. Precizarea a fost făcută la o emisiune de la TV8.

„Acum prețul a fost un pic mai mare decât cel de la Gazprom. Nu voi anunța prețul pentru condiițiele contractului nu ne permit. Pentru noi nu a fost o achiziție comercială, ci una cu scopul de a testa și înțelege cum funcționează acest mecanism”, a precizat Victor Parlicov, potrivit realitatea.md.


Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că nu poate anunța prețul cu care a fost procurat gazul natural din SUA, livrat prin portul grecesc Alexandroupolis. Precizarea a fost făcută la o emisiune de la TV8.

„Acum prețul a fost un pic mai mare decât cel de la Gazprom. Nu voi anunța prețul pentru condiițiele contractului nu ne permit. Pentru noi nu a fost o achiziție comercială, ci una cu scopul de a testa și înțelege cum funcționează acest mecanism”, a precizat Victor Parlicov.

Tot astăzi, directorul general interimar al Energocom, Victor Bînzari, a declarat pentru Unimedia.info că suma este confidențială.

Anterior, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că prețul va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh. „Acum nu pot spune la ce preț pentru că nu este confirmat definitiv, dar îl vom luat sub nivelul DTF. Va fi în jurul 30 și ceva de euro pentru un MWh”.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

În primele două zile ale lunii aprilie, consumatorii din Republica Moldova (malul drept al râului Nistru) vor utiliza în gospodăriile lor gaze din Statele Unite ale Americii, livrate prin portul grecesc Alexandroupolis. Este vorba despre un volum de testare cu gaze naturale lichefiate (LNG), importate de societatea pe acțiuni Energocom de la compania grecească DEPA și vândute către Moldovagaz.

Statele Unite ale Americii a felicitat Guvernul R. Moldova și Energocom pentru prima achiziție de gaz din SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public”

Tauber cere sancționarea ministrului Perciun și deputatului Marian pentru „consum de alcool în public” Deputata Marina Tauber cere sancționarea ministrului Educației Dan Perciun și a...

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden

Tot mai mulţi democraţi pun la îndoială stare de sănătate a lui Joe Biden Parlamentari democraţi au început marţi să pună sub semnul întrebării în...

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina

NATO va trimite un emisar special permanent în Ucraina Statele membre ale NATO au decis să trimită un emisar special la Kiev, extinzând astfel prezenţa...

De ce s-a decis comasarea prezidențialelor cu referendumul. Stamate explică

De ce s-a decis comasarea prezidențialelor cu referendumul. Stamate explică Comasarea alegerilor prezidențiale cu referendumul republican constituțional a fost necesară pentru a asigura o prezență...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.