Parlicov: Sectorul construcțiilor din Moldova poate beneficia de investiții de sute de milioane de euro

Publicat:

Parlicov: Sectorul construcțiilor din Moldova poate beneficia de investiții de sute de milioane de euro

Anunțul a fost făcut de ministrul Energiei, Victor Parlicov, în calitate de speaker la conferința DAR – Digital transformation, AI and Business Resources, organizată de o companie specializată în implementarea noilor tehnologii în domeniul analizei și sistemelor inteligente de management al afacerilor.

El a vorbit despre procesul de consolidare a sistemului energetic, despre atragerea investițiilor în acest sector și despre oportunitățile de dezvoltare a mediului de afaceri.


Șeful Ministerului Energiei a spus că în Moldova consumul de energie productivă este foarte mic. El a spus că până de curând, securitatea energetică nu era garantată în Moldova. „Un investitor care vrea să facă investiții serioase, pentru a putea produce sau exporta, întotdeauna se uită la situația cu securitatea energetică și prețul energiei.

Dacă vorbim despre eficiența energetică, Moldova este o țară în care doar 20 la sută din energia consumată merge către sectorul industrial sau agricultură, iar circa 50 la sută merge către consumatorii casnici. Acest lucru ne obligă să investim în eficiența energetică a clădirilor”, a declarat Victor Parlicov. Ministrul Energiei i-a îndemnat pe participanții la forum să profite de oportunitățile investiționale oferite de Guvern.

„În ceea ce privește industria construcțiilor, putem profita de investiții de zeci și chiar sute de milioane de euro pe an în sectorul eficienței energetice a clădirilor. La noi în țară există o limitare în ceea ce privește absorbția acestor fonduri – nu avem suficiente companii capabile să facă lucrările la standarde europene. Există mai multe fonduri decât capacitatea noastră de a le utiliza și vreau să încurajez mediul de afaceri să privească aceste investiții și aceste sectoare ca pe o perspectivă pe termen lung”, a declarat Viktor Parlikov.

La conferință au participat oameni de afaceri interesați de accesarea fondurilor de stat destinate dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, inclusiv în sectorul energetic, precum și reprezentanți ai companiilor implicate în implementarea de sisteme inovatoare de analiză și optimizare a proceselor.

Programul conferinței a inclus paneluri de discuții privind perspectivele și oportunitățile financiare ale Republicii Moldova în contextul negocierilor cu UE, prezentarea programelor și instrumentelor de susținere de stat, precum și istorii de succes ale companiilor locale în ceea ce privește utilizarea granturilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad

Doi sârbi au fost ÎNCHIŞI după atacul de la Ambasada Israelului din Belgrad Doi bărbaţi au fost plasaţi în detenţie după atacul cu arbaletă în care a...

Mii de șoferi au fost amendați în acest weekend

Mii de șoferi au fost amendați în acest weekend Inspectorii de patrulare au împărțit amenzi cu miile în acest weekend. În total, 3 300 de conducători...

Curtea Supremă se pronunţă asupra imunităţii lui Trump

Curtea Supremă se pronunţă asupra imunităţii lui Trump Curtea Supremă a Statelor Unite cu majoritate conservatoare urmează să se pronunţe luni asupra imunităţii penale absolute...

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată

Mii de evrei ultra-religioşi au protestat împotriva recrutării lor în armată Mii de bărbaţi evrei ultra-religioşi din Israel au protestat duminică împotriva recrutării lor în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.