X

Parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Capitală: Subiectul aderării la Patriarhia Română rămâne a fi unul deschis

Parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Capitală, Pavel Borșevschi, a venit cu o reacție după ce Mitropolia Moldovei a refuzat să inițieze aderarea la Patriarhia Română, așa cum, acum trei zile, mai mulți preoți din Chișinău i-au cerut-o.

Potrivit parohului, subiectul aderării la Patriarhia Română rămâne a fi unul deschis.

Citeşte şi: Parohul Bisericii Sf. Dumitru aderă la Mitropolia Basarabiei

„În calitate de protopop de Chișinău, sectorul II, părintele Pavel Borșevschi, parohul Bisericii noastre, a participat astăzi,16 noiembrie, la adunarea protopopilor din Eparhia de Chișinău, convocată de Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove. În cadrul acestei adunări a fost pusă în discuție și Adresarea preoților din protopopiatul de Chișinău, sectorul II, din 11 noiembrie 2023, prin care Înaltpreasfințitul Vladimir a fost rugat să inițieze procesul de aderare la Patriarhia Română”, susține Pavel Borșevschi.

Potrivit parohului, în urma discuțiilor și la îndemnul Înaltpreasfinției Sale, s-a votat în unanimitate pentru Unitatea  Bisericii Ortodoxe din R. Moldova, iar subiectul aderării la Patriarhia Română rămânând unul deschis.

Citeşte şi: Delegația Republicii Moldova cere încetarea blocării activității observatorilor militari în Zona de Securitate – Stiripesurse.md

Tags: capitalăMitropolia MoldoveiPatriarhia RomanaPavel Borșevschi
Categorii: SocialȘtirile zilei