X

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău

Parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii, încheiat la Chișinău

Un parteneriat strategic pentru modernizarea agriculturii a fost încheiat astăzi la Chișinău de către miniștrii agriculturii al Republicii Moldova și landului Baden-Württemberg din Germania. Documentul semnat este o Declarație Comună de Intenție privind cooperarea în agricultură pentru crearea oportunităților de modernizare și dezvoltare, transmite IPM.

Landul Baden-Württemberg, cunoscut pentru tradiția sa în vinificație și dezvoltare rurală, își va oferi expertiza în tehnologii avansate și practici inovative pentru a sprijini agricultorii moldoveni. Vor fi efectuate cercetări comune și vor fi lansate proiecte în domeniul viticulturii, biomasei și eficienței stațiilor de tratare a apelor reziduale, potrivit ipn.md.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Parteneriatul include și schimburi de experiență în digitalizare, mecanizare agricolă, gestionarea riscurilor și protecția mediului, precum și proiecte comune pentru diversificarea producției și consolidarea relațiilor comerciale.

În contextul vizitei în Republica Moldova, prim-ministrul landului Baden-Württemberg din Germania, Winfried Kretschmann, s-a întâlnit la Guvern cu premierul Dorin Recean, întâlnire la care și-a manifestat susținerea față de procesul de transformare desfășurat de autoritățile de la Chișinău.

„Pentru noi este foarte important și aproape de suflet dezideratul de a însoți Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană și vom oferi asistență adaptată la necesitățile voastre”, a declarat oficialul german.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Premierul Dorin Recean a remarcat importanța sprijinului acordat de Germania și a pledat pentru o cooperare mai strânsă în sectorul energiei, inclusiv a celei regenerabile, subliniind totodată interesul pentru preluarea tehnologiilor germane moderne pentru dezvoltarea acestui sector.

Tags: Baden WurttembergchisinaugermaniaMoldova
Economie