X

Partidele care discută crearea unei coaliţii nu au convenit în privinţa unui buget pentru eurozonă

Partidele germane care analizează formarea unei posibile coaliţii guvernamentale au afirmat joi că doresc să mai discute problema unui buget pentru zona euro – o idee promovată de preşedintele francez Emmanuel Macron, relatează Reuters. 

‘Cooperarea germano-franceză este de o importanţă capitală pentru noi’, arată cele trei grupuri – conservatorii, Partidul Liber Democrat (FDP) şi Verzii, într-un document difuzat în cursul negocierilor pentru formarea unei coaliţii.

Acestea au convenit de asemenea să discute viitorul mecanismului de “salvare” a zonei euro, ESM, pe care unii politicieni doresc să îl transforme într-un Fond Monetar European mai puternic. Un negociator al Verzilor a precizat că partidele implicate în aceste negocieri sunt departe de a ajunge la un consens pe această problemă.

Liderul ecologist german Cem Ozdemir a afirmat miercuri că mai este cale lungă până la formarea unei coaliţii tripartite între conservatorii (CDU/CSU) cancelarului Angela Merkel, liber-democraţi (FDP) şi ecologişti (Verzii), în pofida unui acord de a nu creşte datoria Germaniei.

Politicieni din partea celor trei formaţiuni politice, care încearcă să formeze o coaliţie fără precedent la nivel naţional în Germania, au convenit marţi să nu crească povara datoriei pentru a finanţa reducerile de taxe, subvenţiile şi investiţiile.

Tags: Angela MerkelCDU/CSUCem OzdemirEmmanuel MacroneurozonaFDPgermaniainvestitiisubventii
Categorii: Diaspora