Partidele libaneze negociază intens pentru formarea unui nou guvern

Publicat:

În Liban au loc discuţii intense între partidele politice pentru formarea unui nou guvern, în încercarea de a domoli rapid furia publică după explozia devastatoare produsă săptămâna trecută în portul capitalei Beirut, transmite miercuri dpa și agerpres., citând surse politice libaneze.

‘Sunt depuse toate eforturile pentru numirea unui nou premier şi formarea unui guvern înainte de 1 septembrie, când preşedintele francez Emmanuel Macron urmează să revină în Liban pentru discuţii politice’, au declarat sursele.


Citește și: În caz că va câștiga alegerile, Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris să-i fie vicepreședinte

Macron s-a deplasat la Beirut la 6 august, la două zile după exploziile din port, întâlnindu-se cu lideri libanezi şi vizitând zonele devastate.

Premierul Hassan Diab a demisionat luni în mijlocul protestelor legate de deflagraţia care a ucis 165 de persoane şi a rănit 6.000.

‘Noul prim-ministru trebuie să fie capabil să formeze un guvern de urgenţă pentru a domoli furia oamenilor, de aceea el trebuie să provină din afara actualei clase conducătoare libaneze’, a declarat pentru dpa un deputat libanez, care a solicitat anonimatul.

‘El trebuie să restabilească încrederea poporului libanez’, a subliniat parlamentarul.

Observatori politici sunt de părere că Libanul se află sub o presiune puternică din partea comunităţii internaţionale pentru a desemna un premier.

Citește și: Irakul ANULEAZĂ vizita unui ministru turc

Liderii actuali au încercat să găsească o cale de a scoate ţara din cea mai gravă criză economică de după războiul civil dintre anii 1975-1990.

Parlamentul libanez se va reuni joi pentru a lua în discuţie consecinţele exploziei şi căile de a evita ca ţara să intre într-un vid politic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968

SUA, în faţa unei campanii tumultoase, cum nu s-a mai văzut din 1968 Retragerea preşedintelui american, Joe Biden, din cursa pentru Casa Albă aruncă ţara...

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.