X

Partidele politice obligate să depună rapoarte la CEC

Partidele politice obligate să depună rapoarte la CEC

Comisia Electorală Centrală (CEC) amintește conducătorilor și trezorierilor partidelor politice despre obligația de a prezenta, până la 31 martie 2024, inclusiv, rapoartele privind gestiunea financiară pentru anul 2023.

Citește și: Scandalul veceurilor ia amploare. Bordiumov s-a enervat: „Trebuie să ceri voie de la cei care n-au făcut nici măcar un veceu din scânduri…”

Raportul privind gestiunea financiară se prezintă împreună cu toate extrasele bancare lunare privind rulajul din cont aferente perioadei de raportare. Copiile de pe documentele primare aferente veniturilor obținute și cheltuielilor operate sunt prezentate în format electronic doar la solicitarea Comisiei Electorale Centrale.

CEC atrage atenția că neprezentarea raportului privind gestiunea financiară în termenul și formatul stabilit conform legii, inclusiv prezentarea unor date incomplete, constituie încălcare a prevederilor legale și este pasibilă de răspundere contravențională.

Activitatea partidului politic poate fi limitată dacă partidul nu a depus raportul privind gestiunea financiară, în termenul și formatul stabilite de Comisia Electorală Centrală.

Tags: CECPartide politice în R. Moldovarapoarte financiare la CEC
Știrile zilei