X

Partidul Brexit, condus de Farage, pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare (sondaj)

Partidul Brexit, condus de politicianul britanic eurosceptic Nigel Farage, fost lider al partidului UKIP şi al campaniei care a susţinut ieşirea Regatului Unit din UE la referendumul din 2016, se află pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare, la mare distanţă în faţa Partidului Conservator condus de premierul Theresa May, conform unui sondaj efectuat de institutul YouGov şi publicat miercuri, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Partidul Brexit are 27% în acest sondaj, urmat de Partidul Laburist cu 22%, în timp ce Partidul Conservator este abia pe poziţia a treia, cu 15%, pe următorul loc fiind Partidul Verde, cu 10%.

Citește și : Fostul preşedinte peruan Alan Garcia a încercat să se sinucidă în timp ce poliţia îl aresta

După ce parlamentul britanic a respins la vot de trei ori acordul privind Brexitul negociat de Theresa May, liderii europeni au acceptat miercurea trecută o amânare flexibilă a Brexitului, până cel târziu pe 31 octombrie. Dar, dacă până la data organizării alegerilor europene (23-26 mai) Regatul Unit nu se retrage din UE, atunci va trebui să participe la acest scrutin.

La ultimele alegeri europene, în 2014, Partidul UKIP, condus la acea vreme de Farage, a fost de asemenea pe primul loc. După ce referendumul privind Brexitul s-a încheiat cu un vot majoritar favorabil ieşirii din UE, Farage, în prezent europarlamentar, s-a retras din prim-planul scenei politice, estimând că şi-a atins obiectivul.

Dezamăgit că, după trei ani de atunci, Brexitul încă nu s-a materializat, el a lansat Partidul Brexit şi a promis că va candida din nou la alegerile pentru Parlamentul European dacă se va ajunge în situaţia în care acestea se vor desfăşura şi în Regatul Unit.

Citește și : UE amenință SUA cu tarife suplimentare pentru o gamă largă de produse

Tags: brexitPartidul ConservatorPartidul LaburistPartidul VerdereferendumUEUKIP
Categorii: Diaspora