X

Partidul de guvernare îşi va actualiza lista membrilor care au avut legături cu Biserica Unificării

Partidul Liberal Democrat (LDP), aflat la guvernare în Japonia, va publica o listă actualizată a membrilor care au avut legături cu controversata Biserică a Unificării, a anunţat secretarul general al formaţiunii, citat de agenţia de presă Kyodo, preluată de Reuters, potrivit agerpres.

LDP, condus de prim-ministrul Fumio Kishida, a anunţat la începutul acestei luni că 179 dintre cei 379 de membri pe care i-a chestionat au interacţionat cu această biserică. Dezvăluirile despre aceste legături au ieşit la lumină după ce fostul prim-ministru Shinzo Abe a fost împuşcat în timpul unui miting electoral. Presupusul ucigaş l-a învinuit că sprijină biserica, despre care a spus că a falimentat-o pe mama sa.

Vezi şi: Patru persoane ucise în protestele din Iran – VIDEO – Black News

Într-o remaniere a cabinetului luna trecută, Kishida a îndepărtat şapte miniştri care au dezvăluit legături cu biserica, în încercarea de a opri scăderea popularităţii sale.

Cu toate acestea, ministrul economiei, Daishiro Yamagiwa, a recunoscut marţi într-o conferinţă de presă că a participat la un eveniment în 2018 sponsorizat de Biserica Unificării, despre care nu a raportat anterior partidului, potrivit media locale.

Întrebat dacă ar lua în considerare demisia din funcţia de ministru, Yamagiwa a declarat că îşi va asuma responsabilitatea rămânând ministru şi executând măsurile de stimulare economică ale administraţiei, potrivit presei locale.

Citeşte şi: Taifunul Nanmadol face PRĂPĂD în Japonia (VIDEO)! Patru oameni au murit şi peste 100 au fost răniţi – Black News

Odată cu creşterea atenţiei publicului asupra relaţiei dintre partid şi biserică, rata de aprobare a cabinetului a scăzut la aproximativ 30% în sondajele recente.

Un sondaj al agenţiei de ştiri Jiji a constatat săptămâna trecută că aproape două treimi dintre respondenţi dezaprobau modul în care Kishida a gestionat cazul legat de biserică.

Tags: Biserica Unificării (secta Moon)Daishiro YamagiwaFumio KishidaJaponiaPartidul Liberal Democrat (LDP)Shinzo Abe
Categorii: Știrile zilei