Partidul de stânga Vetevendosje, declarat oficial câştigătorul alegerilor parlamentare din Kosovo

Publicat:

La două săptămâni şi jumătate după alegerile parlamentare din Kosovo, comisia electorală a anunţat joi rezultatele oficiale, potrivit agerpres.

Conform rezultatelor finale citate de DPA, partidul de stânga Vetevendosje (Autodeterminare) a ieşit câştigător clar al alegerilor din 14 februarie, cu 49,95% din voturi.


Citește și : Suedia recomandă vaccinul AstraZeneca şi pentru oamenii în vârstă

Potrivit mass-media locale, acest partid condus de fostul activist pentru drepturi civile Albin Kurti a obţinut 58 din cele 120 de locuri în noul parlament.

Partidul Democrat din Kosovo (PDK) a obţinut 16,9%, urmat de Liga Democrată din Kosovo (LDK, conservatori) la putere, cu 12,6%, şi Alianţa pentru Viitorul Kosovo (AKK) cu 7,1% din voturi.

Zece din cele 120 de mandate parlamentare sunt rezervate minorităţii etnice sârbe şi alte 10 grupurilor etnice non-sârbe.

Kurti, care a fost deja prim-ministru din februarie până în iunie anul trecut, a anunţat planuri de a forma un guvern în coaliţie cu grupuri etnice non-sârbe.

Citește și : UE ar trebui să-şi vaccineze toţi cetăţenii până la sfârşitul verii

El şi-a pierdut postul după ce fostul partener al Vetevendosje, LDK, a părăsit coaliţia.

Partidul lui Kurti a trezit speranţe de schimbare. Mişcarea vrea să continue lupta cu corupţia, nepotismul şi să susţină creşterea economică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.