X

Partidul Democrat-Unionist din Irlanda de Nord merge în continuare pe mâna Theresei May

Partidul Democrat-Unionist din Irlanda de Nord (DUP, probritanic), care susţine guvernul conservator al premierului britanic Theresa May, nu va vota pentru înlăturarea ei de la putere în cadrul votului de încredere, chiar dacă şefa executivului va pierde votul important de săptămâna viitoare referitor la acordul ei privind Brexit-ul, a declarat joi parlamentarul DUP Sammy Wilson, citat de Reuters, potrivit agerpres.

”Nu vom vota cu siguranţă pentru căderea guvernului, deoarece nu avem nici un motiv să facem aceasta”, a declarat Wilson la Radio BBC.

Citeşte şi: Două avioane ale armatei americane s-au ciocnit pe coasta Japoniei

Dar Wilson a precizat că DUP îşi rezervă dreptul de a-şi retrage sprijinul pentru guvernul britanic la o dată ulterioară.

Theresa May doreşte să-şi asigure aprobarea parlamentului pe 11 decembrie în cadrul unui vot privind acordul său pentru menţinerea unor legături strânse cu Uniunea Europeană după retragerea Marii Britanii din blocul comunitar în martie 2019, dar opoziţia se arată vehementă: susţinătorii Brexit-ului şi opozanţii lui deopotrivă vor să împiedice sau să abată planul premierului.

Citeşte şi: Un cutremur puternic a lovit paradisul indonezian

Tags: Partidul Democrat Unionist din Irlanda de Nord (DUP)probritanic)Sammy WilsonTheresa May
Categorii: Diaspora