X

Partidul Dianei Șoșoacă nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar Europa Naţiunilor Suverane

Partidul Dianei Șoșoacă nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar Europa Naţiunilor Suverane

Partidul SOS România nu a fost acceptat în noul grup europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’, a cărui înfiinţare a fost anunţată marţi de liderul partidului ultranaţionalist şi xenofob ceh SPD, Tomio Okamura, şi care include partidul de extrema dreaptă german ‘Alternativa pentru Germania’ (AfD), relatează miercuri agenția Reuters, citată de Agerpres.

”La cererea noastră, grupul a respins cererea partidului SOS România de a adera”, a declarat Laszlo Torozckai, membru al partidului ungar Patria Noastră, într-o postare pe social media ce anunţa formarea noului grup politic din Parlamentul European, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

În afară de AfD, grupul europarlamentar ‘Europa Naţiunilor Suverane’ mai include partide mici din Bulgaria, Cehia, Franţa, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania şi Ungaria. El are 28 de membri, dintre care 14 sunt membri ai AfD.

Fragmentarea existentă în rândul partidelor de extremă dreapta, suveraniste sau eurofobe din Parlamentul European este evidenţiată de existenţa a încă două grupuri europarlamentare de această orientare – ‘Patrioţi pentru Europa’ (84 de membri) şi ‘Conservatorii şi Reformiştii Europeni’ (ECR, 78 de membri).

Pentru a forma un grup politic politic în Parlamentul European este nevoie de minimum 23 de eurodeputaţi care să provină din cel puţin un sfert din numărul statelor membre UE.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Partidul SOS România are doi europarlamentari, respectiv Diana Şoşoacă şi Luis Lazarus.

Tags: europarlamentarȘoșoacă
Externe