Partidul Finlandezii aderă la grupul Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni

Publicat:

Partidul de extrema dreaptă Finlandezii a decis să se alăture grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni (ECR) din Parlamentul Europeana, explicându-şi decizia prin faptul că acest grup susţine ”apărarea fără compromisuri a civilizaţiei occidentale şi arhitectura politicii de securitate europene”, notează joi Politico, potrivit agerpres.

Din 2019 până acum, formaţiunea Finlandezii a făcut parte din grupul europarlamentar ‘Identitate şi Democraţie’ (ID), ce include, printre altele, partidele Liga (Italia), Adunarea Naţională (Franţa) şi Alternativa pentru Germania (AfD).


Citește și: Desfăşurarea de arme nucleare ruseşti în Belarus răspunde extinderii NATO

”Schimbarea radicală în politica de securitate a Finlandei”, cauzată de războiul Rusiei contra Ucrainei, a determinat formaţiunea Finlandezii să-şi reexamineze reţelele de cooperare internaţională, potrivit unei declaraţii a partidului.

Războiul din Ucraina a făcut ca Finlanda, ce are o frontieră terestră de 1.340 de kilometri cu Rusia, să adere la NATO, ţara nordică devenind marţi al 31-lea stat membru al Alianţei Nord-Atlantice.

În luna februarie, liderul ECR Ryszard Legutko a declarat că grupul ”va fi alături de Ucraina până când Rusia va fi înfrântă şi ulterior”. ”Uniunea Europeană trebuie să se asigure că Ucraina iese victorioasă din acest război”, sublinia Legutko.

Citește și: Rusia sugerează excluderea rolului de mediator al Chinei, în contextul vizitei lui Macron

Partidul Finlandezii, care s-a plasat pe poziţia a doua în alegerile parlamentare desfăşurate duminică în Finlanda, are în prezent doi reprezentanţi în Parlamentul European. Formaţiunea a mai făcut parte din grupul ECR între 2014 şi 2019.

Având 64 de membri, ECR este al şaselea grup ca mărime din PE, chiar după grupul ID, ce are 66 de europarlamentari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.