Partidul fostului premier pakistanez Imran Khan obţine o victorie electorală cheie în provincia Punjab

Publicat:

Partidul fostului premier pakistanez Imran Khan a obţinut luni o victorie cheie în faţa guvernului în alegerile parţiale desfăşurate în provincia Punjab din estul Pakistanului, de care el a profitat pentru a cere alegeri generale, relatează agenţia EFE, potrivit agerpres.  

Din cele 20 de mandate ale parlamentului regional puse în joc în această cea mai populată provincie a ţării, formaţiunea lui Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaaf (PTI), a obţinut 15, în timp ce partidul premierului Shehbaz Sharif, Liga Musulmană a Pakistanului (PMLN), a câştigat numai 4 mandate.


Citește și : Un oficial SUA se aşteaptă la noi măsuri din partea OPEC în privinţa majorării producţiei de petrol

”Doresc să le mulţumesc membrilor noştri din PTI şi alegătorilor din Punjab pentru înfrângerea nu doar a candidaţilor PMLN, ci şi a întregii maşinării statale, mai ales în faţa acţiunilor poliţiei de intimidare şi a parţialităţii Comisiei Electorale”, a declarat, după anunţarea rezultatelor, Imran Khan, care a acuzat guvernul că a încercat să fraudeze scrutinul.

El a fost înlăturat din postul de premier pe 9 aprilie, în urma unei moţiuni de cenzură înaintate de o coaliţie de partide aflată atunci în opoziţie, Mişcarea Democratică a Pakistanului (PDM), şi care acum face parte din guvernul Sharif.

Citește și : Candidaţii la şefia Partidului Conservator s-au contrat pe diverse subiecte în dezbaterea televizată (VIDEO)

Imran Khan a pierdut la acea vreme majoritatea în parlament după ce aliaţi ai săi au trecut de partea PDM. Fostul premier consideră că manevrele pentru înlăturarea sa de la putere s-au realizat cu sprijinul SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: ‘Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor’

Radu Marian sare în apărarea lui Nantoi: 'Vă rog să nu mai denaturați atâta adevărul și vorbele colegilor' Discuții pe tonuri înalte în ședința de...

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez

Ministrul Alaiba, în discuție cu omologul său polonez Polonia se află pe locul șapte printre partenerii comerciali ai Republicii Moldova, iar valoarea comerțul exterior în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.