X

Partidul GERB, condus de Boiko Borisov, pe primul loc în scrutinul parlamentar din Bulgaria

Partidul GERB (Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei), condus de fostul premier Boiko Borisov, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Bulgaria, dar va avea nevoie de o alianţă penru formarea viitorului guvern, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne, potrivit mediafax.

Formaţiunea de centru-dreapta Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, conservatoare, populistă) este creditată cu 22,1% din voturi, fiind urmată de mişcarea populistă Există un Asemenea Popor (ITN, populistă, proeuropeană), care a obţinut 21,5%, potrivit unui sondaj efectuat de Institutul Gallup, informează site-urile Novinite.com şi Dariknews.bg.

Citește și : Alegerile parlamentare din Republica Moldova: Dodon şi Voronin vs Maia Sandu

Partidul Socialist (centru-stânga) a obţinut 15,1% din voturi, iar alianţa electorală Bulgaria Democrată (DB, liberală), 13,7%. Mişcarea pentru Drepturi şi Libertăţi (DPS, liberală), formaţiunea minorităţii turce, este la nivelul de 12%, iar formaţiunea Ridicaţi-vă! Jos Mafia! este creditată cu 4,8% în scrutinul parlamentar.

Prezenţa la urne a fost, conform datelor preliminare, de 34,5%.

Tags: Boiko BorisovBulgariaDPSGERB
Categorii: Diaspora