Partidul la putere câştigă alegerile municipale din Georgia, opoziţia denunţă fraude

Publicat:

Partidul la putere a câştigat al doilea tur al alegerilor municipale din Georgia, potrivit rezultatelor oficiale anunţate duminică şi respinse ca frauduloase de opoziţie al cărei lider, încarcerat, se află în greva foamei, relatează France Presse, potrivit agerpres

Miheil Saakaşvili, preşedintele prooccidental al acestei ţări din Caucaz din 2004 până în 2013 şi considerat acum liderul opoziţiei, a fost închis la începutul lunii octombrie, la întoarcerea din exil chiar înainte de primul tur al alegerilor.


Citește și : SUA, Regatul Unit, Germania şi Franţa, îngrijorate de activităţile nucleare ale Iranului

El a început imediat greva foamei pentru a protesta împotriva detenţiei, despre care spune că este pur politică, şi o continuă.

Al doilea tur al alegerilor a avut loc sâmbătă în unele municipii din această fostă republică sovietică, în special în marile oraşe.

Partidul Visul Georgian a câştigat alegerile în 19 din 20 de municipalităţi unde candidaţii săi s-au confruntat cu cei ai Mişcării Naţionale Unite (MNU) a lui Saakaşvili, a anunţat duminică Comisia Electorală Centrală.

“Îi felicit pe toţi pentru victoria noastră din turul doi, am câştigat toate oraşele”, a declarat premierul Irakli Garibaşvili la televiziune.

La rândul său, liderul MNU, Nika Melia, a dat asigurări că opoziţia nu va recunoaşte aceste rezultate, acuzând Visul Georgian că “a furat alegerile”.

“Nu mai există alegeri în această ţară. Compatrioţi, voi care împărtăşiţi valorile democraţiei europene, pregătiţi-vă pentru o luptă fără compromisuri”, a spus el.

Potrivit acestuia, această luptă “dificilă” va continua “până când va exista posibilitatea de a organiza alegeri libere şi corecte în această ţară”.

Citește și : Liderii statelor G20 aprobă o reformă fiscală internaţională

Guvernul a revendicat victoria după primul tur din 2 octombrie, în timp ce opoziţia a vorbit despre fraudă – acuzaţii transmise în special de OSCE, ai cărei observatori au raportat “intimidări, cumpărare de voturi şi presiuni asupra candidaţilor şi alegătorilor”.

Încarcerarea lui Saakaşvili a agravat şi mai mult criza politică din această ţară ce a început odată cu alegerile legislative de anul trecut, câştigate foarte strâns de Visul Georgian şi considerate frauduloase de opoziţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

VIDEO – Campania electorală care a înfuriat Kievul: ‘Spune nu războiului – Alege pacea’

VIDEO - Campania electorală care a înfuriat Kievul: 'Spune nu războiului – Alege pacea' Ministerul ucrainean de Externe a condamnat joi o serie de reclame...

Bolile de inimă fac cele mai multe decese în Moldova. Ce spun specialiștii

Bolile de inimă fac cele mai multe decese în Moldova. Ce spun specialiștii În Republica Moldova, pe parcursul a două decenii, bolile cardiovasculare se plasează...

Fost militar din St. Petersburg, condamnat la 4 ani de închisoare pentru un videoclip postat pe canalul său de Telegram cu 178 de abonați

Fost militar din St. Petersburg, condamnat la 4 ani de închisoare pentru un videoclip postat pe canalul său de Telegram cu 178 de abonați Tribunalul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.