Partidul Laburist britanic îşi anulează conferinţa anuală pe fondul pandemiei de coronavirus

Publicat:

Partidul Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie, a anunţat marţi că şi-a anulat conferinţa anuală, prevăzută în septembrie, din cauza COVID-19, relatează AFP, scrie agerpres.

“Pe fondul pandemiei de coronavirus în curs, am decis să amânăm conferinţa anuală din acest an”, a declarat o purtătoare de cuvânt a laburiştilor.


Citește și : Un atac cibernetic asupra companiei aeriene britanice EasyJet a expus datele a milioane de clienţi

“Prioritatea noastră este securitatea membrilor noştri, a echipelor şi vizitatorilor (…) şi necesitatea de a proteja sănătatea publică”, a adăugat ea.

În loc, vor fi organizate mai multe evenimente online.

Circa 13.000 de persoane urmau să participe, de la 19 la 23 septembrie, la Liverpool (nord-vestul Angliei), la această conferinţă care trebuia să fie prima pentru noul lider al partidului, Keir Starmer.

Acest centrist şi eurofil i-a succedat la începutul lui aprilie lui Jeremy Corbyn, foarte la stânga şi învins fără drept de apel al legislativele din decembrie.

Conferinţa anual a Labour permite în mod obişnuit votarea unor moţiuni pentru a stabili linia acestei formaţiuni politice.

Citește și : Şeful OMS îşi ia angajamentul că instituţia pe care o reprezintă va continua să conducă lupta împotriva pandemiei

Anularea pune sub semnul întrebării menţinerea conferinţelor altor partide, de asemenea prevăzute în toamnă, printre care a Partidului Conservator condus de premierul Boris Johnson.

Bilanţul total al deceselor a urcat în Regatul Unit la 35.341, al doilea cel mai grav din lume, după SUA, potrivit datelor anunţate marţi de Ministerul Sănătăţii, care ia în calcul numai persoanele testate pozitive.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.