Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Publicat:

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare pentru a alege pe cei 650 de membri ai Camerei Comunelor, într-un scrutin în care Partidul Laburist este dat de sondajele de opinie drept favorit pentru a forma un nou guvern la Londra, notează Reuters, DPA şi AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Secţiile de votare vor fi deschise între orele locale 07:00 şi 22:00 (06:00 şi 21:00 GMT).


Citeşte şi: SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență – Stiripesurse.md

Fiecare deputat britanic este ales printr-un scrutin uninominal într-un singur tur, ceea ce favorizează marile partide.

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

În ultima sa zi de mandat de premier, Rishi Sunak le-a cerut alegătorilor să ”salveze Regatul Unit” de o majoritate laburistă votând pentru conservatori.

În ultimul său discurs din campania electorală, desfăşurat miercuri, Sunak a fost însoţit de soţia sa, Akshata Murty, şi de părinţii lui.

”Acesta va lupta până la fluierul final”, a spus Sunak în discursul respectiv.

De partea sa, liderul Partidului Laburist, Keir Starmer, i-a încurajat pe alegători să îşi ”imagineze o Mare Britanie care avansează alături de un guvern laburist”.

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Favorit să devină viitorul şef al guvernului, Starmer s-a declarat mulţumit de campania electorală şi a mărturisit că partidul său este ”pregătit pentru ceea ce urmează”.

O medie a sondajelor de opinie din ultimele şapte zile creditează Partidul Laburist cu 39% din intenţiile de vot, cu 18 puncte procentuale mai multe decât sprijinul pentru Partidul Conservator.

Cele două formaţiuni sunt urmate de partidul populist Reform UK (16% din intenţiile de vot), liberal-democraţi (11%) şi Verzi (6%).

Conform celei mai recente proiecţii realizate de institutul YouGov, laburiştii ar urma să deţină 431 de locuri în Camera Comunelor, iar conservatorii 102 locuri, ceea ce ar însemna o majoritate fără precedent în ţară începând din 1832.

Liberal-democraţii ar obţine 78 de locuri, iar Reform UK trei locuri, ceea ce i-ar permite lui Nigel Farage să acceadă în parlament după şapte tentative eşuate. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice

Budapesta afirmă că vizita ministrului de externe german a fost anulată din motive tehnice, nu politice Ungaria a anulat o întâlnire a şefului diplomaţiei de...

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor

Apariția strugurilor, un efect al dispariției dinozaurilor Atunci când savurați o prăjitură cu struguri sau degustați un pahar cu vin ar trebui să fiți recunoscători...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.