X

Partidul Liberal Reformat îşi modifică denumirea şi vrea coagularea forţelor unioniste din R.Moldova

Partidul Liberal Reformat din Republica Moldova şi-a schimbat denumirea în Partidul Popular Românesc, iar preşedinte al partidului a fost ales jurnalistul Vlad Ţurcanu (foto), fost purtător de cuvânt al ex-preşedintelui republicii Nicolae Timofti, informează miercuri Radio Chişinău, potrivit agerpres.

Reprezentanta formaţiunii, Tatiana Potâng, a declarat într-o conferinţă de presă miercuri că până în prezent nu s-a reuşit unificarea forţelor unioniste din Republica Moldova, de aceea s-au decis schimbări în statutul partidului.

Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

Preşedintele Partidului Popular Românesc, Vlad Ţurcanu a declarat că partidul va promova o politică proromânească echilibrată dar fermă, pentru a apăra interesele legitime ale populaţiei majoritare din Republica Moldova. Totodată, el a anunţat că îşi doreşte consolidarea unui pol politic românesc distinct. Fără o relaţie solidă cu România nu putem avea un parcurs fericit pentru Republica Moldova, a afirmat Ţurcanu.

Citeşte şi: SUA speră ca Japonia şi Coreea de Sud să-şi reia rapid relaţiile cordiale

În urma congresului desfăşurat marţi, Partidul Popular Românesc a decis să participe la alegerile locale generale din 20 octombrie, iar în curând va anunţa candidaturile formaţiunii în perspectiva scrutinului. 

Tags: Nicolae TimoftiPartidul Liberal ReformatPartidul Popular Românescrepublica moldovaTatiana PotângVlad Ţurcanu
Categorii: Externe