X

Partidul Liberal suedez se opune unui guvern din care ar face parte moderaţii şi creştin-democraţii

Partidul Liberal suedez nu va susţine un guvern din care ar face parte Moderaţii şi Creştin-democraţii, membri ai blocului de centru-dreapta Alianţa, a declarat sâmbătă liderul formaţiunii, Jan Bjorklund, relatează sâmbătă cotidianul Aftonbladet, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Liderul Moderaţilor, Ulf Kristersson, a afirmat vineri că este pregătit să formeze un guvern fără participarea altor partide din Alianţa de centru-dreapta, aceasta fiind cea mai recentă încercare de deblocare a impasului politic din ţara scandinavă.

Citește și : Abuzuri sexuale în Chile: Papa Francisc a caterisit doi episcopi chilieni

”Vrem să avem un guvern din partea Alianţei şi care să ţină Democraţii Suedezi departe de a avea vreo influenţă. Nu suntem pregătiţi să permitem ca un guvern Moderat/Creştin-democrat să preia puterea”, a spus Bjorklund.

Pe 25 septembrie, premierul suedez Stefan Lofven a pierdut votul de încredere din partea parlamentului, obligatoriu după alegeri. La alegerile din 9 septembrie, blocul de centru-stânga al lui Lofven a obţinut 144 de mandate, doar cu unul mai mult decât blocul de centru-dreapta din opoziţie.

Citește și : Jihadiştii îşi continuă atacurile în ultimul lor fief din estul Siriei (OSDO)

Tags: guvernJan Bjorklundpartidul liberalUlf Kristersson
Categorii: Diaspora