X

Partidul Liberal Ungar nu va mai participa la alegerile europene , de teamă că nu trece pragul şi la redistribuire l-ar ajuta pe Orban

Partidul Liberal Ungar a decis să nu mai participe la alegerile pentru Parlamentul European, ”parţial din cauza absenţei unei cooperări largi între partidele de opoziţie”, a anunţat vineri această formaţiune, relatează agenţia MTI, potrivit Agerpres.

Deşi liberalii cer o astfel de colaborare, partidele de opoziţie ”şi-au pus propriile interese în faţa celor ale ţării” şi ”partidele democratice mai mici” ar putea să nu atingă separat pragul de 5% din voturi pentru a accede în Parlamentul European, astfel că până la 20% din voturile ”pro-UE” ar putea fi pierdute, se arată într-o declaraţie difuzată de acest partid.

Citește și : În Marea Britanie există ‘apetit nul’ pentru pentru organizarea de alegeri pentru Parlamentul European(Hunt)

Conform sondajelor, partidul liberal nu ar trece pragul de 5%. ”Nu dorim ca aceste voturi să fie pierdute şi să contribuie la consolidarea (prin redistribuire, a partidului) Fidesz”, condus de premierul Viktor Orban, explică în continuare liberalii.

O listă comună a opoziţiei la alegerile europarlamentare ”ar fi transmis un mesaj clar că Ungaria respinge politicile iliberale şi doreşte să rămână în interiorul comunităţii europene (…), în lipsa unei asemenea cooperări este de aşteptat o mare victorie a Fidesz”, regretă Partidul Liberal Ungar.

Citește și : Unele ONG-uri ar fi COMPLICE cu traficanții de migranți

Tags: FideszopozitieParlamentul EuropeanpartidPartidul Liberal UngarsondajeUEViktor Orban
Categorii: Diaspora