Partidul lui Erdogan contestă rezultatul alegerilor din Ankara

Publicat:

Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia, a anunţat luni că va contesta rezultatele alegerilor locale la Ankara, unde candidatul opoziţiei se situa pe primul loc, potrivit rezultatelor provizorii, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Candidaţii AKP, formaţiunea preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, s-au situat pe locul secund atât în capitală, cât şi la Istanbul.


Citește și: Preşedinta şi co-proprietara companiei aeriene S7 a murit în tragedia aviatică din Germania – VIDEO

Secretarul general al AKP, Fatih Sahin, a declarat presei că partidul va contesta rezultatele în toate districtele Ankarei şi se aşteaptă să obţină astfel “progrese importante”.

La Ankara, după ce s-au numărat peste 92% din voturi, Mansur Yavas, din partea Partidului Republican al Poporului (CHP, de opoziţie), avea 50,6%, cu 3,4 puncte procentuale mai multe decât reprezentantul AKP.

Citește și: Președintele algerian se pregătește să-și anunțe demisia

Pentru primăria din Istanbul, agenţia de presă Anadolu, preluată de Reuters, îl creditează pe candidatul opoziţiei, Ekrem Imamoglu, cu un avans de 0,28%, după numărarea a 99,8% din voturi. Din partea AKP a candidat fostul premier Binali Yildirim. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.