X

Partidul lui Erdogan a făcut 16 ani. Liderul de la Ankara se gândeşte deja la alegerile din 2019

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a marcat luni 16 ani de la crearea formaţiunii sale, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), care i-a deschis drumul către putere, în condiţiile în care îşi fixează ca obiectiv obţinerea unei noi victorii la alegerile din 2019, transmite dpa, potrivit agerpres.

Erdogan le-a declarat susţinătorilor partidului său conservator islamic că intenţionează să restructureze AKP înaintea alegerilor prezidenţiale şi legislative de peste doi ani, cerându-le membrilor de partid să se pregătească să bată la uşile oamenilor în viitoarea campanie.

Citeşte şi: Iranul ameninţă mapamondul cu RUPEREA acordului nuclear

AKP guvernează Turcia din 2002 şi a supravieţuit mai multor provocări în ultimii ani, inclusiv unei lovituri de stat eşuate, în urmă cu 13 luni.

Participanţii la manifestaţia aniversară a AKP aveau asupra loc sloganuri cu mesaje de tipul “partidul schimbării, transformării şi inovaţiei”. Erdogan a promis să înlocuiască şefii de filiale ale AKP ca parte a unei “schimbări radicale” despre care a ţinut să menţioneze că nu reprezintă o epurare. “Motivul pentru care insistăm cu nevoia schimbării în organizaţiile noastre are legătură cu pregătirile pe care trebuie să le facem până în 2019”, a spus el.

Tags: AKPRecep Tayyip Erdoganturcia
Categorii: Diaspora