Partidul politic al fostului președinte polonez Lech Walesa, eliminat din registrul electoral pentru că nu şi-a prezentat datele fiscale

Publicat:

Partidul politic creat de fostul preşedinte polonez şi laureat al Premiului Nobel pentru Pace Lech Walesa, care intenţiona să candideze la viitoarele alegeri generale şi locale din Polonia, a fost eliminat din registrul electoral pentru că nu şi-a prezentat datele fiscale, relatează EFE, potrivit agerpres.

Informaţia, publicată vineri de presa poloneză, se referă la o decizie adoptată în februarie de Comisia Electorală după ce nu a primit la timp datele financiare şi fiscale în legătură cu finanţarea formaţiunii Democraţia Creştină a celei de-a Treia Republici Poloneze, fondată de Walesa în 2015.


Citește și : Ucraina nu intenţionează să reducă exporturile de grâu

Piotr Dwornicki, unul dintre vicepreşedinţi ai partidului, a spus că documentele au fost prezentate Comisiei Electorale cu doar o zi de întârziere.

Lech Walesa a anunţat că va forma un partid care va fi, în opinia, “ca un fiu” şi o alternativă la Lege şi Justiţie, partidul aflat la putere în Polonia din 2015 şi cu care fostul şef al statului are o relaţie tensionată de la introducerea unei reforme judiciare controversate.

Din acest motiv şi ca parte a campaniei sale de apărare a independenţei justiţiei, Walesa poartă în toate apariţiile publice sloganul ‘Constituţie’.

Recent, Walesa a susţinut că “va fi nevoie de o revoluţie în stradă, prin utilizarea forţei, pentru a restabili situaţia democratică din Polonia” şi a dat vina pe partidul de guvernământ pentru “distrugerea democraţiei şi a libertăţii”.

Pe de altă parte, laureatul Premiului Nobel pentru Pace s-a remarcat prin exprimarea unor opinii controversate cu privire la războiul din Ucraina şi, de exemplu, a mers atât de departe încât a spus că “populaţia Rusiei nu ar trebui să depăşească 50 de milioane” şi a susţinut “dezmembrarea Federaţiei Ruse”.

Citește și : EXPLOZIE puternică în faţa unui tribunal din Podgorica! Sunt morţi şi răniţi!

De-a lungul existenţei sale, activitatea partidului Democraţia Creştină a celei de-a Treia Republici Poloneze a fost limitată, formaţiunea neobţinând niciodată reprezentare parlamentară.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.