X

Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie

Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie

Partidul Republican l-a nominalizat oficial luni pe Donald Trump drept candidat al său la preşedinţie pentru scrutinul prezidenţial din 5 noiembrie, informează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Mai bine de jumătate din cei circa 2.400 de delegaţi republicani care reprezintă diferite state şi teritorii, reuniţi în cadrul convenţiei naţionale a Partidului Republican, care se desfăşoară între 15-18 iulie în Milwaukee, statul Wisconsin, au votat pentru fostul preşedinte care ar urma să accepte oficial nominalizarea joi, printr-un discurs care va reprezenta punctul culminat al convenţiei.

Citeşte şi: Cotele electorale ale lui Trump pe piețele cripto au crescut în urma tentativei de asasinat – Stiripesurse.md

Când Eric Trump, fiul fostului preşedinte, a anunţat voturile din statul Florida pentru tatăl său, s-a ajuns la numărul necesar pentru oficializarea nominalizării şi au izbucnit urale având ca fundal piesa “Celebration”, de Kool & the Gang şi Pat Boone, scrie EFE.

Partidul Republican îl nominalizează oficial pe Trump drept candidatul său la preşedinţie

Convenţia Naţională Republicană a început luni, în Milwaukee, cu nominalizarea lui Trump practic asigurată din punct de vedere matematic. El avea nevoie de voturile a 1.215 de delegaţi pentru a o obţine.

Separat, Donald Trump a anunţat luni că-l alege pe senatorul de Ohio, J.D. Vance, pentru a-i fi vicepreşedinte în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie.

“Am decis că persoana cea mai aptă pentru a asuma funcţia de vicepreşedinte al SUA este senatorul J.D. Vance, din marele stat Ohio”, a scris politicianul republican pe reţeaua sa de socializare, Truth Social.

Tags: alegeriConvenţia Naţională RepublicanăDonald TrumpJ.D. VanceMilwaukeePartidul republicanSUATruth Social
Externe