Pârvulescu: Referendumul în ce privește aderarea la R.Moldova la UE este important pentru Putin

Publicat:

Pârvulescu: Referendumul în ce privește aderarea la R.Moldova la UE este important pentru Putin

„Ceea ce se va întâmpla în UTA Găgăuzia și în regiunea transnistreană are menirea să ducă o presiune care să ducă la mișcări importante la Chișinău. Putin nu va renunța nicio clipă, după ce va fi întronat președinte cu un scor imens, de tip sovietic. Va începe o serie de acțiuni foarte dure, iar în Republica Moldova va încerca să destabilizeze”, a declarat politologul Cristian Pârvulescu, la emisiunea Punctul pe AZi de la TVR MOLDOVA.

Politologul a menționat că oamenii de afaceri din regiunea transnistreană nu sunt deloc interesați să meargă în totalitate pe linia Moscovei, dar nici nu o pot rupe cu Rusia, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și: Noua bombă teleghidată a Rusiei provoacă distrugeri şi victime grele pe frontul ucrainean (CNN)

„Ei au căutat o soluție de compromis care să permită Moscovei să își suțină discursul, dar să nu ducă la o situație care poate să se întoarcă împotriva lor”, a spus politologul.

Potrivit lui Cristian Pârvulescu, același lucru se întâmplă și în UTA Găgăuzia.

„UTA Găgăuzia este un teren mult mai fertil decât regiunea transnitreană. Problema celor care vor să îmntreprindă diferite acțiuni este să atragă o parte din populație de parte lor. Totul va depinde de ce se întâmplă pe front. Dacă joncțiunea dintre trupele ruse și regiunea transnistreană nu se poate face, șansele Rusiei de a stabiliza sunt moderate. Va încerca, dar nici autoritățile Republicii Moldova nu au stat degeaba. Autoritățile au reușit să preîntâmpine aceste acțiuni și o vor face în continuare”, a spus Cristian Pârvulescu.

Politologul a mai precizat că referendumul în ce privește aderarea  la UE este foarte important pentru Putin, pentru a demonstra că nu există susținere pentru calea europeană a Republicii Moldova.

Citește și: Viktor Orban: Numele păcii este Donald Trump

„Va face eforturi disperate să convingă cât mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova că UE nu este calea bună. Dar dacă Ucraina va rezista, va rezista și Republica Moldova”, a spus Cristian Pârvulescu.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate

Spargere la Ambasada Iordaniei la Paris. Un computer cu date sensibile şi alte lucruri furate Ambasada Iordaniei în Franţa, la Neuilly-sur-Seine, în Hauts-de-Seine, a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.