PAS ‘asmute’ CNA-ul pe Primăria lui Ceban

Publicat:

PAS ‘asmute’ CNA-ul pe Primăria lui Ceban

Centru Național Anticorupție (CNA) a pornit o procedura contravențională după ce reprezentanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au depus o sesizare, solicitând „verificarea legalității acțiunilor angajaților Primăriei manifestate prin contractarea creditelor fără acordul CMC”.

Vicepreședintele Fracțiunii PAS din CMC, Dumitru Ivanov, a publicat vineri, 12 iulie, un răspuns al CNA în care este informat că autoritățile au admis sesizarea și au pornit o procedura contravențională, scrie ZdG.md.


Acesta susține că în perioada anilor 2021–2023, Primăria Chișinău „a luat ilegal credite de circa 735 milioane de lei de la mai multe bănci comerciale din R. Moldova”.

Citeşte şi: Sfârşitul unui summit NATO bântuit de vârsta lui Joe Biden – Stiripesurse.md

„Nimeni din consilierii municipali nu a fost informat despre scopul, valoarea creditelor, perioada de rambursare la momentul contractării!

PAS ‘asmute’ CNA-ul pe Primăria lui Ceban

Amintesc că primarul Ion Ceban, în primul său mandat s-a împrumutat cu 1,5 miliarde de lei, respectiv datoriile Chișinăului au crescut de la 10% din veniturile proprii în 2019 până la 25% în anul 2024.

Astăzi, chișinăuienii trebuie să întoarcă o pătrime din veniturile proprii pentru creditele accesate ilegal de Ion Ceban. Bani, care nu vor fi investiți investiți în infrastructură, dar în împrumuturi”, scrie Dumitru Ivanov.

 

Acuzațiile reprezentanților PAS în CMC la adresa autorităților municipale au început în ianuarie. Zinaida Popa, președinta fracțiunii PAS din CMC, alături de colegii săi de partid, a susținut o conferință de presă în care anunțau că „banii au fost luați la rate extrem de înalte”. Declarațiile au continuat pe parcursul ultimelor luni.

PAS ‘asmute’ CNA-ul pe Primăria lui Ceban

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Chișinău, Vasile Chirilescu, a respins acuzațiile fracțiunii PAS din CMC, susținând că prin aceste declarații se urmărește „periclitarea activității Primăriei municipiului Chișinău”.

„(…) Aceste răspunsuri au fost date de responsabilii Primăriei de mai multe ori în ultimele 2-3 luni. Considerăm că aceste declarații au drept scop de a periclita activitatea Primăriei municipiului Chișinău. Propunem să vină cu proiecte de decizie constructive care să fie analizate, iar Consiliul Municipal Chișinău să ia decizii în folosul cetățenilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.