PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului. Primarul nu a dat curs invitaţiei

Publicat:

PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului

Primarul Ion Ceban a fost chemat la discuție de fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC). Edilul nu a dat curs invitației. PAS intenționa să-i comunice primarului condițiile pentru care va vota bugetul municipiului.

Potrivit fracțiunii, în proiectul de buget trebuie să se regăsească două subiecte și anume – grupele cu program prelungit și asistența personală. Menționăm, pe 30 iulie, CMC se întrunește în ședință iar pe ordinea de zi este proiectul pentru aprobarea bugetului în prima lectura și a doua lectură.


Citeşte şi: Trump critică dur ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice – Stiripesurse.md

În dimineața zilei de 30 iulie, fracțiunea PAS a venit „cu un apel către primarul general – să vină la ora 09:00 să discute cele 2 angajamente pentru votarea bugetului”. Potrivit fracțiunii, grupele cu program prelungit și asistența personală trebuie să se regăsească în buget.

PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului

„Noi, consilierii PAS, am subliniat în repetate rânduri importanța votării bugetului municipal. (…) Există aspecte indispensabile și de principiu pentru votarea bugetului. Grupele cu program prelungit și asistența personală trebuie să se regăsească în buget. Oamenii trebuie să-și primească salariile pentru că au în grijă persoane cu un grad sever de dizabilitate, iar părinții trebuie să își știe și simtă copiii în siguranță, așa cum a fost dintotdeauna în Chișinău. Noi, echipa PAS, facem un apel către primarul general să vină la ora 09:00 să discute cu fracțiunea PAS în sala CMC”, a comunicat președinta fracțiunii Zinaida Popa.

Contactată de NewsMaker, consiliera primarului de Chișinău, Natalia Ixari, a spus că edilul Ion Ceban nu a dat curs invitației. Ixari a adăugat că va reveni ulterior cu un comentariu.

Consiliul Municipal Chișinău nu a aprobat în prima lectură proiectul de buget al Chișinăului pentru anul 2024, pregătit de primărie. Proiectul a fost votat de 24 de consilieri de pe listele MAN, PCRM, „Partidul Nostru” și „Renașterea”, în timp ce pentru adoptare sunt necesare 26 de voturi (în total, consiliul municipal are 51 de consilieri). Reprezentanții PAS din Consiliu au numit proiectul de buget drept „neprofesionist și antisocial”. Potrivit consilierilor PAS, „sunt foarte multe deficiențe și lipsuri”.

PAS îi pune condiţii lui Ceban pentru aprobarea bugetului

Pe 30 iulie, începând cu ora 10:00 are loc o nouă ședință a Consiliului Municipal Chișinău. Primele pe ordinea de zi sunt proiectele cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pentru anul 2024 – în prima lectura și a doua lectură.

Amintim în acest context că, pe 25 iulie, Ion Ceban a criticat consilierii municipali care nu au susținut prin vot bugetul propus de conducerea Primăriei. Edilul a spus că opoziția din Consiliul Municipal ar încerca să saboteze eforturile autorităților locale și s-ar „teme” de noi proiecte, care ar dezvolta capitala și ar pune în lumină proastă autoritățile locale din alte localități. Ceban s-a referit și la alegerile prezidențiale. Deși a anunțat public acum câteva luni că nu intenționează să candideze, primarul orașului Chișinău a revenit la subiect.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Emmanuel Macron: Franța va recunoaște planul de autonomie marocan

Emmanuel Macron: Franța va recunoaște planul de autonomie marocan Franţa va recunoaşte planul de autonomie a Saharei Occidentale în interiorul cadrului suveranităţii marocane ca bază...

De la 1 septembrie vor circula mai multe troleibuze pe străzile din Capitală

De la 1 septembrie vor circula mai multe troleibuze pe străzile din Capitală Mai multe troleibuze vor circula, din 1 septembrie, pe străzile din municipiul...

Cu două drone specifice în bagaje

Cu două drone specifice în bagaje Două drone presupuse a fi din categoria mărfurilor supuse controlului strategic, depistate în valiza unui moldovean. Citește și: Au făcut...

Ștefan Savițchi candidează ca independent la alegerile prezidenţiale

Ștefan Savițchi candidează ca independent la alegerile prezidenţiale Vicepreședintele partidului „Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa”, Ștefan Savițchi, urmează să candideze la alegerile prezidențiale din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.