PAS mulțumește moldovenilor pentru prezența record la alegerile europarlamentare

Publicat:

PAS mulțumește moldovenilor pentru prezența record la alegerile europarlamentare

„Republica Moldova intră pe harta electorală a Europei și a României. Moldovenii au demonstrat că sunt europeni și că le pasă de marea familie europeană. Am arătat maturitate spunând „nu” extremismului politic și populismului și că Moldova crede în democrație”, a declarat Igor Grosu.

Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul Parlament European – Stiripesurse.md


Liderul PAS a transmis felicitări Partidului Național Liberal (PNL), aflat la guvernare în România, în coaliție cu Partidul Social-Democrat (PSD), pentru rezultatele obținute la europarlamentare în R. Moldova și România. Potrivit oficialului, acum deputații care reprezintă această formațiune politică „vor negocia pentru a obține mai multe lucruri bune pentru R. Moldova, România și Europa”.

PAS mulțumește moldovenilor pentru prezența record la alegerile europarlamentare

Întrebat ce impact direct va avea rezultatul votului la europarlamentare pentru cursul european al Republicii Moldova, Igor Grosu a declarat:

„Un rezultat direct. Consecutivitatea acestor evenimente în contextul deciziei pe care cu toții o așteptăm pe 25-26 iunie este una foarte norocoasă, aș spune eu. Am avut ocazia prin dublarea participării cetățenilor europeni ai R. Moldova la alegerile europarlamentare să punctăm încă o dată că nouă ne pasă, că dorim să participăm în procesul de luare a decizie la nivel european și am demonstrat acest lucru. Sunt sigur că dincolo de decizia politica pe care o așteptăm, suntem în preajma unor decizii foarte bune”.

PAS mulțumește moldovenilor pentru prezența record la alegerile europarlamentare

Cu o prezență masivă la urne, Republica Moldova s-a situat pe primul loc printre țările unde au votat comunitățile de români. Aproape 55% din voturile exprimate la alegerile europarlamentare de duminică au fost pentru alianța PSD-PNL, potrivit datelor oficiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă. Alianța Dreapta Unită a obținut peste 23 la sută din voturi, urmată de partidul REPER al lui Dacian Cioloș cu 5,5 la sută, iar AUR a acumulat 4,6% din voturi.

Precizăm că, la scrutinul pentru alegerea deputaților Parlamentului European au participat aproape 57 de mii de votanți din Republica Moldova, ceea ce reprezintă 25 la sută din voturile diasporei. Clasamentul este completat de Marea Britanie cu 31 de mii de voturi. Germania cu 25.000 de voturi și Italia cu 24.000 de voturi.

Conform statisticii oficiale a Autorității Electorale Permanente, 216.000 de voturi s-au exprimat în străinătate la alegerile europarlamentare din România, în cele 915 secții de votare, numărul acestora reprezentând un record.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii

Actorul britanic Ian McKellen nu va reveni curând pe scenă, după ce a căzut în timpul unei reprezentanţii Actorul britanic Ian McKellen, în vârstă de...

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam

Fanilor lui Taylor Swift li s-a interzis să campeze în apropierea locului de desfăşurare a concertului din Amsterdam Administraţia oraşului Amsterdam i-a avertizat pe fanii...

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului

SAGA festival începe vineri. Program, reguli de acces, bilete, harta evenimentului SAGA festiva se va desfăşura de vineri până duminică, la Romaero. Harta festivalului, care...

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație Grecia își întărește echipele de pompieri în această...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.