PAS-ul Maiei Sandu obţine majoritatea în noul Parlament al Republicii Moldova

Publicat:

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS), al preşedintelui Maia Sandu, va deţine 63 din cele 101 mandate în noul Parlament al Republicii Moldova, potrivit calculelor făcute de portalul alegeri.md., potrivit agerpres.

În urma alegerilor parlamentare anticipate de duminică, PAS a obţinut 52,8% din totalul voturilor valabil exprimate, reuşit astfel să formeze o majoritate parlamentară solidă.


Citește și: UEFA a eşuat în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei legate de pandemie, avertizează un expert german

În Parlament au mai intrat doar două formaţiuni politice: Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor (BECS), format din Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, al lui Vladimir Voronin, şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova, al lui Igor Dodon, precum şi Partidul Politic “Şor”, condus de Ilan Şor.

BECS, care a fost votat de doar 27,17% din electorat, a obţinut 32 de mandate de deputaţi, în timp ce PPŞ, care a obţinut în alegerile de duminică un scor de 5,74%, va avea şase mandate de deputaţi.

Citeşte şi: Epidemiile GEMENE din Haiti, violența și coronavirusul, deschid ‘faza critică’ după asasinarea președintelui

La alegerile parlamentare anticipate au participat 23 concurenţi electorali, dintre care 20 de partide politice, două blocuri electorale şi un candidat independent, însă doar PAS, BECS şi Partidul “Şor” au trecut pragul electoral.

Pentru a accede în Parlament, partidele politice trebuie să întrunească 5% din voturile valabil exprimate, iar blocurile electorale 7%.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.