X

PAS va avea un nou deputat în Parlament

PAS va avea un nou deputat în Parlament

Oleg Botnaru, candidatul supleant cu numărul 87 de pe lista Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la alegerile parlamentare din 2021, va fi noul deputat al fracțiunii, după ce la data de 5 august deputatul Iurie Păsat a decedat din cauza unui șoc anafilactic.

Informația a fost confirmată de către deputata Veronica Roșca pentru NewsMaker.

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Roșca afirmă că numirea noului deputat va avea loc a doua jumătate a lunii septembrie, după ce vor fi efectuate toate procedurile juridice în Parlament și la Comisia Electorală Centrală.

PAS va avea un nou deputat în Parlament

Potrivit informațiilor din lista candidaților la funcția de deputat în Parlament pentru alegerile anticipate din 11 iulie 2021 din partea PAS, Oleg Botnaru s-a născut în anul 1969 în raionul Glodeni, localitatea Fundurii Vechi. De profesie acesta este filolog. El este directorul companiei SC „Lumea Geamurilor”. Fiind în această funcție, în perioada 1 Ianuarie 2019 – 31 decembrie 2020, Butnaru a încasat peste 118 700 de lei.

El a fost candidatul PAS la alegerile locale din 2023 pentru funcția de primar al orașului Glodeni, punctează NM.

Mandatul de deputat PAS a devenit vacant după ce parlamentarul Iurie Păsat, vicepreședinte al Comisiei agricultură și industrie alimentară, a decedat. Decesul a survenit pe 5 august din cauza unui șoc anafilactic provocat de înțepături de viespe. Acesta avea 51 de ani.

Tags: Acţiune şi Solidaritate (PAS)Iurie PăsatOleg BotnaruVeronica Roșca
Politică