X

Pașa către Chicu: „Șii mujik…”. De ce l-a supărat fostul premier

Pașa către Chicu: „Șii mujik…”. De ce l-a supărat fostul premier

Directorul executiv WatchDog, Valeriu Pașa, tot el – membru al Consiliului Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, s-a supărat foc după ce fostul premier, Ion Chicu, a declarat că PAS ar fi finanțat de străini prin intermediul ONG-urilor.

Citește și: Atenție! Există riscul aprinderii poligoanelor de deșeuri

„Vin alegerile și politicienii faliți iar se împiedică de ONG-uri… Domnule Chicu, dumneavoastră sunteți un politician ridicol de incompetent în ale politicii, dar parcă vă pricepeți la finanțe. Am înțeles că sunteți un contabil foarte bun. Vă propun să veniți la noi la WatchDog.MD și să ne faceți un audit. Vă permit să publicați absolut toate dovezile documentare a finanțării PAS pe care le veți găsi. Vă rog să îmi spuneți când începeți… Hai, cum spuneți voi acolo în nunta voastră colectivă de ”apărători ai valorilor tradiționale” – ”Șii mujîk!”, a scris Pașa pe pagina sa de socializare.

La fel ca și socialistul Igor Dodon, Chicu a considerat că Moldova are nevoie de o lege similară celei din Georgia cu privire la „agenții străini”, iar ONG-urile să fie obligate să-și raporteze sursele de venit.

„Vă fac o surpriză – ONG-urile în Moldova deja sunt obligate și mereu au raportat totul instituțiilor de stat – FISC, Biroul Național de Statistică, CNAS etc.. Mai mult, legea ne și cere să facem publice rapoarte de activitate. Ce-i drept, nu toate ONG-urile respectă acest punct. De exemplu ONG-ul ruso-moldovenesc condus de Igor Dodon nu a publicat nici un fel de rapoarte. Doar în presa de investigația au apărut materiale care arată cum Dodon încasa salariu de peste 200 000 de lei. Interesant – câte taxe a achitat în Moldova din acei bani?”, a mai precizat Pașa.

Tags: Ion ChicuValeriu PașaWatchDog
Știrile zilei