X

Pasagerii unor trenuri britanice au primit mesaje islamofobe după un atac cibernetic

Pasagerii unor trenuri britanice au primit mesaje islamofobe după un atac cibernetic

Pasagerii trenurilor aflate în câteva dintre cele mai mari gări din Marea Britanie au fost afectați de un „incident de securitate cibernetică” care i-a expus la mesaje islamofobe, relatează SkyNews.

Atacul cibernetic de miercuri a afectat Manchester Piccadilly, Birmingham New Street și 11 gări din Londra. Pasagerii, care încercau să se conecteze la rețeaua publică de Wi-Fi din gările administrate de Network Railway, au fost întâmpinați de un mesaj islamofob, potrivit stiripesurse.

Citește și: Preşedintele Comitetului militar al NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Textul, care apărea în locul paginii de autentificare la rețeaua Wi-Fi, conținea un pasaj referitor la un atac terorist din Marea Britanie. Network Railway a suspendat serviciile Wi-Fi în stațiile din întreaga țară în urma incidentului.

„Noaptea trecută, rețeaua publică de Wi-Fi din 19 dintre stațiile administrate de Network Railway a fost supusă unui incident de securitate cibernetică și a fost scoasă rapid din funcțiune. Incidentul face obiectul unei investigații complete”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare. El a adăugat că anticipează că serviciul va fi restabilit până la sfârșitul săptămânii.

Citește și: Aproape 46% dintre moldoveni vor modificarea Constituţiei pentru aderarea la UE (sondaj)

Tags: atac ciberneticmarea britanietrenuri
Externe