Pașapoarte de vaccin: TOTUL S-A SFÂRŞIT! Guvernul britanic ne spune că este timpul să „trăim cu Covid” … și NU TREBUIE să arătăm dovada vaccinării pentru a participa la adunări în masă

Publicat:

  • Miniștrii sunt pregătiți să depună planuri pentru utilizarea obligatorie a „certificatului Covid”
  • Planurile pentru pub-uri și restaurante fuseseră deja puse de-o parte
  • Daily Mail dezvăluie că miniștrii britanici au renunțat, de asemenea, la ideea de a le impune la evenimentele de masă

Pașapoartele Covid nu vor fi obligatorii la festivaluri de muzică, evenimente sportive și alte adunări în masă atunci când restricțiile de blocare vor fi ridicate luna viitoare.

Miniștrii sunt pregătiți să depună planuri pentru renunţarea la „certifictele Covid” după Ziua Libertății, pe 19 iulie.


Planurile pentru pub-uri și restaurante fuseseră deja puse pe de-a parte după o reacție venită din partea parlamentarilor și a sectorului ospitalității.

The Daily Mail poate dezvălui acum că miniștrii au renunțat și la ideea de a le mai impune la evenimentele de masă. Totuși, organizatorilor li se va permite să își desfășoare propriile scheme, cum e cazul Premier League, printre cei așteptați să introducă o formă de certificare pentru a dovedi că cei care vin la terenurile de fotbal nu prezintă un risc Covid.

Miscarea vine pe fondul încrederii crescânde că Boris Johnson va continua planurile de a ridica regulile de distanțare socială luna viitoare, în ciuda creșterii cazurilor Covid.

El a declarat Cabinetului că succesul nostru în vaccinare înseamnă că Marea Britanie va putea „trăi cu Covid”, deoarece legătura dintre cazurile de virus și spitalizări a fost ruptă.

Ieri s-au înregistrat alte 20.479 de cazuri – cu un total de șapte zile în creștere cu 70% într-o săptămână -, dar o sursă guvernamentală a declarat că Ziua Libertății va merge mai departe așa cum era planificat, chiar dacă cazurile vor fi de peste două ori mai mari decât sunt acum.

„Trebuie să ne obișnuim cu ideea de a trata Covid mai mult ca o gripă”, a spus sursa. „Oamenii au vaccinul antigripal, care ajută la reducerea bolilor grave, dar observăm în continuare un număr mare de cazuri și un număr semnificativ de decese.

„Când vom ajunge la 19 iulie, cazurile par să fie potențial foarte mari, poate chiar 30.000 sau 40.000 pe zi. Dar acesta nu este un motiv în sine pentru a nu merge mai departe, cu condiția ca spitalizările și decesele să rămână la niveluri relativ scăzute.

Internările în spitale au crescut cu puțin peste 10% în ultima săptămână, cu un număr mediu zilnic de decese de 17 – mai puțin de 2% din nivelurile observate în ianuarie. Alte 23 de decese au fost anunțate ieri.

Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat: „Cabinetul a fost de acord că, odată ce am finalizat foaia de parcurs, vom putea trăi cu Covid în viitor – chiar dacă cazurile continuă să crească – datorită protecției oferite de vaccin.”

În ceea ce părea a fi o serie coordonată de intervenții, Michael Gove a spus că oamenii vor trebui să trăiască cu Covid în „felul în care trăim cu gripa”, care cauzează mii de decese în fiecare iarnă, dar nu necesită BLOCAREA societății și a economiei.

Ministrul de interne, Priti Patel, a abordat și el problema, spunând că britanicii ar trebui să se „adapteze” la traiul cu coronavirus. Schimbarea urmează numirii lui Sajid Javid în funcția de ministru al sănătăţii în UK după demisia lui Matt Hancock. Într-o declarație de intenție, Javid a spus în prima sa apariție din Camera Comunelor că este timpul să „începem să revenim la normal” după 15 luni de borduri paralizante.

Miniștrii par acum aproape siguri că vor ridica principalele măsuri de distanțare socială pe 19 iulie – dar dezbaterile continuă asupra continuării cererii oamenilor de a purta măști în transportul public și de a lucra de acasă.

O problemă care pare să fie soluționată este cea a pașapoartelor Covid. Surse anonime au declarat pentru Mail că vor fi depozitate pentru uz casnic, în ciuda proceselor în curs de desfășurare la Wimbledon și Wembley. Schemele-pilot au controlat accesul la evenimente de masă, cerându-le celor prezenți să furnizeze dovezi că au fost vaccinați sau testați pentru Covid.

Miniștrii cred acum că succesul programului nostru de vaccinare înseamnă că astfel de măsuri nu vor fi necesare în toată Marea Britanie în această vară, evitând un alt potențial conflict cu deputații.

„Se pare că va fi puțin probabil să facem obligatorii certificatele Covid, chiar și pentru evenimente de masă”, a spus o sursă.

„Vor fi necesare pentru călătorii în străinătate, iar unele evenimente pot alege să își desfășoare propriile scheme, dar nu pare că vom avea nevoie de legislație în acest stadiu.

„Munca nu a fost irosită. Va fi necesar pentru călătorii și vom avea un sistem în loc care ar putea fi utilizat dacă avem nevoie de el în timpul iernii. Într-adevăr, planurile pentru utilizarea pe scară largă a pașapoartelor ar putea fi reînviate în cazul unui alt val major de Covid. Acest lucru ar permite locurilor să rămână deschise chiar dacă cazurile vor crește dramatic. Guvernul a spus că premierul este „din ce în ce mai încrezător” că nu va mai fi nevoie de mai multe întârzieri în ridicarea limitelor libertăților noastre.

Johnson a declarat Cabinetului că ultimele date „arată că numărul de cazuri continuă să crească, dar spitalizările și decesele au cunoscut o creștere mult mai mică”.

Deputatul conservator Siobhan Baillie a salutat comentariile, spunând: „Trebuie să avem un dividend de vaccin. Trebuie să revenim la normal și să învățăm să trăim cu acest risc.

Fostul ministru Steve Baker a abordat o notă de prudență cu privire la faptul dacă o revizuire a distanțării sociale condusă de domnul Gove ar putea lăsa unele restricții în vigoare după 19 iulie. El a declarat pentru Sky News: „Vreau să știu cum va arăta lumea de fapt când ne recuperăm libertatea”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldova va restricţiona importul de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Ucraina

Moldova va restricţiona importul de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Ucraina Republica Moldova va restricţiona importul de grâu, porumb şi floarea-soarelui din Ucraina. Ministerul Agriculturii...

Studiu: Aproape doi din trei lucrători din întreaga lume sunt privaţi de vacanţă – Diferențe majore între SUA și Europa

Studiu: Aproape doi din trei lucrători din întreaga lume sunt privaţi de vacanţă - Diferențe majore între SUA și Europa Aproape doi din trei lucrători...

Andrei Spînu: Cea mai mare realizare a mea este că am scăpat Moldova de șantajul energetic al Kremlinului

Andrei Spînu: Cea mai mare realizare a mea este că am scăpat Moldova de șantajul energetic al Kremlinului Andrei Spînu consideră că realizarea cea...

Statele Unite anunţă un nou ajutor militar de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina

Statele Unite anunţă un nou ajutor militar de 2,3 miliarde de dolari pentru Ucraina Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat marţi un nou...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.