Pastorul american Brunson a părăsit Turcia

Publicat:

Pastorul american Andrew Brunson a părăsit Turcia și se va întoarce în Statele Unite, după ce instanța care îl judeca a decis vineri eliberarea lui pe fondul presiunilor exercitate de către autoritățile din Statele Unite, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Aeronava în care se află pastorul american a decolat vineri seară de pe un aeroport din provincia Izmir din Turcia. Brunson va petrece două zile în Germania, iar apoi va pleca spre Statele Unite, a transmis avocatul său.


Citește și : SUA: Bilanţul Uraganului Michael a ajuns la 12 morţi

Instanţa judiciară l-a condamnat pe Andrew Brunson la trei ani şi o lună de închisoare pentru colaborare cu o “organizaţie teroristă”, dar a dispus eliberarea acestuia din arest la domiciliu pe durata procedurilor de apel și nu a impus interdicții de călătorie.

Pastorul neoprotestant este liber să părăsească Turcia dacă doreşte, în contextul în care instanţa nu a impus interdicţii de călătorie.

Andrew Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara. Pastorul american poate fi condamnat la 35 de ani de închisoare în Turcia dacă este găsit vinovat.

Citește și : Bahrein, Camerun şi Filipine au fost alese în Consiliul Drepturilor Omului al ONU

În ciuda presiunilor făcute de Administrația președintelui american Donald Trump, președintele turc Tayyip Erdogan a insistat că nu poate încălca independența justiției.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.