Păstrarea Bahmut reprezintă o ‘necesitate’ militară

Publicat:

Comandantul forţelor terestre ucrainene a declarat luni că trupele sale continuă să respingă atacurile puternice ale trupelor ruseşti asupra oraşului Bahmut din estul Ucrainei şi că apărarea acestuia constituie o “necesitate militară”, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit armatei ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski a făcut această declaraţie în timpul unei vizite pe linia frontului din estul Ucrainei pentru a rezolva “aspecte problematice care împiedică executarea eficientă a sarcinilor de luptă” şi a luat “decizii operaţionale menite să consolideze capacităţile noastre de descurajare şi de a provoca daune inamicului”.


Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

Armata nu a oferit detalii şi nici nu a precizat când a avut loc vizita, dar comentariile lui Sîrski subliniază intenţia Ucrainei de a continua lupta la Bahmut, în pofida numărului mare de morţi de acolo.

‘Cea mai intensă fază a bătăliei pentru Bahmut continuă. Situaţia este constant dificilă. Inamicul suferă pierderi semnificative în resurse umane, arme şi echipamente militare, dar continuă să desfăşoare acţiuni ofensive’, a spus el.

Lăudând rezistenţa forţelor ucrainene în “condiţii extrem de dificile”, generalul Sîrski a afirmat:”Apărarea Bahmutului în continuare se explică printr-o necesitate militară. Calculăm toate opţiunile posibile pentru evoluţia evenimentelor şi vom reacţiona în mod adecvat la situaţia actuală”.

Preşedintele Volodimir Zelenski a vizitat de asemenea zona de operaţiuni de lângă Bahmut săptămâna trecută şi a înmânat medalii şi decoraţii unor militari care luptă aici, într-un efort de ridicare a moralului, în timp ce Ucraina se pregăteşte pentru o posibilă contraofensivă după 13 luni de război.

Comandantul-şef al armatei ucrainene, generalul Valeri Zalujnîi a declarat sâmbătă că situaţia este în curs de “stabilizare” în jurul Bahmut.

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Moscova vede capturarea oraşului ca fiind vitală pentru finalizarea cuceririi regiunii industriale Donbas din estul Ucrainei, unul dintre principalele sale obiective de război.

Amintind de Primul Război Mondial, bătălia s-a purtat din tranşee cu lovituri necruţătoare de artilerie şi rachete pe un câmp de luptă puternic minat, descris ca o “maşină de tocat carne” de către comandanţi din ambele tabere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.